Poznato je da se piletina savršeno ljubi s narančom, a za još bolji doživljaj dodaj đumbir i posluži s rižom! Pored toga što ćeš na tanjuru imati boje jeseni, đumbir će ti probuditi osjetila i dati energiju usred pauze od posla ili začiniti atmosferu na privatnom brunchu s prijateljicama.
Sastojci
za 4 porcije
- 1/2 šalice soka od naranče (100% udio voća)
- 60 ml soja umaka
- 3 žlice đumbira, korijen
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice rižinog octa
- 2 žličice muscovado smeđeg šećera
- 2 žličice narančine kore
- 600 g pilećih prsa
- 1 žlica kukuruznog škroba
Priprema
- U maloj zdjelici pomiješaj sok naranče, umak od soje, đumbir, češnjak, 1 žlicu ulja, ocat, šećer, narančinu koricu i papar.
- Piletinu nareži na trakice i stavi u plastičnu vrećicu sa zip zatvaračem i ulij 1/3 marinade.
- Zatvori, protresi i mariniraj 1 sat u hladnjaku. Izvadi piletinu iz vrećice a višak marinade baci.
- Zagrij veću tavu ili wok, dodaj preostalo ulje i peci piletinu u dvije ture po 5-6 min, dok piletina poprimi zlatno smeđu boju.
- Odloži sa strane. Smanji jačinu vatre, dodaj preostalu marinadu u tavu te zagrij do vrenja.
- U manjoj zdjelici pomiješaj kukuruzni škrob sa jednom žlicom vode pa ulij u marinadu i kuhaj 1 min.
- Dodaj piletinu u tavu i kuhaj sve skupa još 1 min. Posluži s rižom, kvinojom ili prilogom po želji.