Hrana Zdravi recepti 22. rujna 2017.

Rižoto od bundeve: Predivne žute boje, kremaste teksture i punog okusa

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bundeva se sljubila s gorgonzolom i stvorila rižoto koji ćeš jednostavno obožavati. Recept smo dobili od Gianfranca Crepaldija - Talijana glavom i bradom i vlasnika trgovine talijanskim delicijama.

Sastojci:

  • 600 g hokaido bundeva
  • 120 g crvenog luka
  • povrtni temeljac
  • 250 g Carnaroli riže
  • 2 dl bijelo vino
  • 100 g gorgonzola
  • 30 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 40 g sira grana padano
Buca Možda te zanima... Najzdravije namirnice svijeta: buča Hrana

Priprema:

  • Bundevu očisti i nareži na kockice.
  • Pripremi temeljac od povrća (mrkve, celera, crvenog luka).
  • Polovicu narezane bundeve zapeci u pećnici, a drugu polovicu poprži u woku na malo maslinova ulja tako da ostane u obliku kockica.
  • Na zagrijano maslinovo ulje dodaj sitno nasjeckani luk i pirjaj do zlatnožute boje. Dodaj rižu, poprži je nekoliko minuta lagano miješajući i dodajući bijelog vina ili prosecca. Čim se vino ukuha, dodaji topli temeljac stalno miješajući 7-8 min.
  • Dodaj bundevu iz pećnice da se izmiješa s rižom i dalje miješajući na laganoj vatri dok sva tekućina ne ispari. Posolite prema želji.
  • Pred kraj dodaj komadiće bundeve iz woka te sir gorgonzolu. Kušaj i dodajte soli i papra prema potrebi.
  • Ukloni s vatre i pusti da odstoji 2-3 minute.
  • Posluži posuto kockicama popržene bundeve i krupno naribanim sirom - grana Padano ili Parmigiano Reggiano. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.