Hrana 17. ožujka 2014.

Uzimaj magnezij za zdravu trudnoću

Donat1Jpg
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donat Mg prirodna je mineralna voda najbogatija magnezijem. Jedna litra sadrži oko 1000 mg magnezija. Bogatstvo ostalih mineralnih tvari upotpunjuje njegovo harmonično djelovanje na ljudski organizam. Magnezij jedan je od makrominerala koji su nužni i za pravilan razvoj djeteta

Budući da ga tijelo ne proizvodi samo, mora se dnevno unijeti hranom i pićem. Magnezij je drugi najvažniji mineral u organizmu koji sudjeluje u više od 300 različitih životno važnih metaboličkih procesa u tijelu. Nezamjenjiv je makroelement koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, ravnoteži elektrolita ,normalnom funkcioniranju živčanog sustava i mišića, normalnoj sintezi bjelančevina te oslobađanju energije u procesu metabolizma.

Magnezij je važan za zdrav razvoj tvog djeteta

Važnu ulogu ima i u diobi stanica. Sastavni je dio krvne plazme, a potreban je i za kontrakciju mišića, između ostalog i srčanog mišića. Magnezij u velikoj mjeri doprinosi održavanju normalnih kostiju i zubi. Njegov nedostatak utječe na mnoga tkiva i organe te može uzrokovati slabost, mučninu, povraćanje, gubitak teka, umor, nesanicu, grčenje mišića ili nepravilan rad srca. Zbog svega navedenog, vrlo je važno u trudnoći zadovoljiti potrebe organizma za magnezijem.

Za vrijeme trudnoće povećavaju se potrebe organizma za tim mineralom. Za zadovoljavanje dnevnih potreba za magnezijem dovoljna su 3 dl Donata Mg dnevno. Svim trudnicama toplo ga preporučujemo jer se magnezij u organizam najlakše unosi vodom u kojoj se nalaze minerali u obliku koji dopušta njihovo jednostavno uključivanje u metabolizam. Magnezij iz prirodne mineralne vode organizmu je odmah na raspolaganju. 

Ublažava probavne tegobe

Donat Mg izvrsno je prirodno sredstvo za ublažavanje probavnih tegoba kojima su trudnice, zbog hormonskih promjena, često izložene. Prirodna mineralna voda Donat Mg preporučuje se uz uravnoteženu i raznoliku prehranu i zdrav način života. Više informacija i upute za konzumaciju potraži na: www. donatmg.eu. Savjete za zdravo i zadovoljno majčinstvo možete pratiti i na Facebooku, na profilu Trudnica Mg Hrvatska. Prirodna mineralna voda Donat Mg preporučuje se uz uravnoteženu i raznoliku prehranu i zdrav način života.

Više informacija i upute za konzumaciju potraži na: www. donatmg.eu

Savjete za zdravo i zadovoljno majčinstvo možeš pratiti i na Facebooku, na profilu TRUDNICA Mg Hrvatska.

Pregledani usporedni podaci obuhvaćaju sve tržišno dostupne i poznate prirodne mineralne vode iz registra EU-a.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.