Hrana 05. rujna 2018.

Uz Zdravoljupce tvoje će dijete obožavati jesti voće i povrće

Foto: Promo članak
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novim programom vjernosti Konzum želi promicati važnost pravilne i uravnotežene prehrane s naglaskom na svježem voću i povrću. Roditelji su djeci uzor i najčešće glavni junaci koji ih vode kroz rast i odrastanje. Djeca nerijetko oponašaju roditelje u mnogim stvarima pa tako i u prehrambenim navikama.

Nedavno objavljeni rezultati istraživanja kojeg je provela Hrvatska agencija za hranu pokazali su kako se u Hrvatskoj jede premalo voća i povrća i to čak do 300 grama manje od preporučene dnevne količine kroz pet dnevnih obroka.

Problem premale dnevne konzumacije voća i povrća potrebno je sustavno rješavati promjenom prehrambenih navika djece već u najranijoj dobi jer upravo tada otkrivamo što volimo, stječući navike za čitav život.

Učenje kroz zabavu najučinkovitiji je način usvajanja novih znanja, vještina i navika pa je tako Konzum osmislio plišanu družinu koju čine Brokula Branko, Češnjak Luka, Patlidžan Patrik, Mrkva Mirko, Banana Bela, Jagoda Jana i Kruška Klara. Kroz ove likove voća i povrća roditelji će lakše osmisliti zabavne igre i poučne priče o važnosti njihove konzumacije. Kada djeca i plišane igračke Zdravoljupci postanu najbolji prijatelji svaki obrok bit će ukusniji!

Zabavne i simpatične plišane igračke dostupne su u svim Konzumovim prodavaonicama promotivnim akcijskim cijenama. Tako će Konzumovi kupci do 28. listopada 2018. za svakih potrošenih 50 kuna prilikom kupnje dobiti po jednu naljepnicu. Omiljenog plišanog lika moći će potom kupiti do 12. studenog 2018. ili do isteka zaliha, po cijeni od samo 10 kuna uz 40 sakupljenih naljepnica ili za 50 kuna uz 20 sakupljenih naljepnica, umjesto po redovnoj cijeni od 115 kuna.

Kroz igru s plišancima, šaljive i informativne sadržaje, recepte i igre na posebnoj stranici www.zdravoljupci.hr, nagradne natječaje te radionice koje će biti organizirane u Konzumovim prodavaonicama, djeca i mladi će učiti o važnosti unosa voća i povrća na kreativan i zabavan način.Na igru sa Zdravoljupcima, ali i na pozitivne promjene prehrambenih navika, poticat će i vesela pjesma o Zdravoljupcima koju će svi rado pjevušiti.

Više informacija o novom programu vjernosti i Zdravoljupcima dostupno je na www.zdravoljupci.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.