Hrana 20. veljače 2019.

Uz inovativnu aplikaciju nahranimo Hrvatsku i zaustavimo bacanje hrane!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čak trećina ukupno proizvedene svjetske hrane, dovoljno da prehrani 3 milijarde ljudi godišnje, baca se u procesu proizvodnje ili jednostavno završi u kanti za smeće. U toj statistici ni Hrvatska nije iznimka, koja godišnje baci oko 380.000 tona zdravstveno ispravne hrane.

U Messenger upiši Portal Dobrote. Klikni na započni. I doniraj višak

Više nego ikad prije potrebno je podizati svijest o bacanju hrane.  Sanja Bijonda, Tanja Bijonda, Josipa Bijonda Šepović i Petra Mikić odlučile su nešto napraviti. Osnovale su Portal dobrote s kojim su organizirale brojne humanitarne akcije od Kruha za poslije do Jakne za drugoga. Redovno obilaze zagrebačke tržnice i od trgovaca prikupljaju hranu koju oni ne uspiju prodati i prosljeđuju je gladnima. Projekt je sada postao digitalan.

Goran Navojec pridužio se projektu

Novost je aplikacija na Facebooku, preko koje se nalaze oni koji imaju viška hrane i odjeće s onima kojima je ta hrana potrebna. U projektu zasad sudjeluje 27 organizacija na 50 lokacija.

 | Author: Facebook Screenshot Foto: Facebook Screenshot

Naš poznati glumac Goran Navojec pridružio se projektu i kroz razgovor na Facebooku vodi donatore do načina kako najlakše mogu darovati hranu i druge potrepštine, npr, vodi korisnika do najbliže organizacije ili socijalne samoposluge, a dovoljno je samo poslati poruku na Facebook stranici.

Palac gore za ovaj divan društveno-odgovoran projekt koji skreće pozornost na problematiku bacanja hrane i gladi u svijetu i kod nas.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.