Hrana 07. lipnja 2013.

Tropski smoothie s kokosovim mlijekom

Smot-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kokosovo mlijeko postaje sve popularnija namirnica u kuhinji jer je lako probavljivo i sadrži vrlo malo šećera. Jadranka Boban Pejić donosi ti recept za tropski smoothie s kokosovim mlijekom koji nagovještava dolazak ljeta. Za vrućih dana ovaj će te napitak rashladiti i “odvesti” pod kokosovu palmu

Iskoristi svježinu voća!

Recept za tropski smoothie je preuzet iz kuharice Supernapitci, Jadranke Boban Pejić, u izdanju Planetopije. Ova najnovija kuharica u seriji Mirisi i okusi Makronove donosi 28 recepata za pripremu super sokova i shakeova koji ne samo da će ti dati ideju o tome kako iskoristiti svu svježinu i hranjiva svojstva voća i povrća u sezoni koja dolazi, nego i pomoći da nadopuniš svoju prehranu i učiniš je nutritivno bogatijom. Kombinirajući najraznolikije sastojke, Jadranka Boban Pejić osmislila je napitke s različitim djelovanjima: za revitalizaciju, energizaciju, detoksikaciju, pomlađivanje.

S povećanjem stresa u ovom dobu u kojem živimo, zamjetno je i pogoršanje kvalitete prehrane. Takva tendencija sve češće za posljedicu ima nedostatak energije, smanjenje vitalnosti te druge zdravstvene tegobe. Kako je izjava 'nemam vremena' za mnoge postala poput životnog mota, sve više tražimo 'instant fikseve' koji će nam omogućiti brzi oporavak. Sokovi i napitci popularna su i 'brza' zamjena za konkretnu kuhanu hranu. No, sokovi, koji su oduvijek bili sinonim zdravog napitka, u međuvremenu su se pretvorili u popularna pića puna praznih kalorija. Ali u ovoj knjizi govorimo o onoj drugoj vrsti sokova i napitaka - onima pripremljenim od svježih sastojaka koji u organizam unose 'živu' informaciju i opći osjećaj dobrostanja."(Iz uvoda)

Za 1 čašu je potrebno:

  • 1 šalica kokosovog mlijeka
  • ½ šalice komadića ananasa (iz limenke ili svježi)
  • 1 manja banana

Sve sastojke pomiješaj u blenderu.

Napomena: Kokosovo mlijeko (nakon što otvoriš dobro ga promiješaj da bude iste gustoće) možeš uliti u posudu za led. Nakon što se smrzne, kockice leda izmiksaj u blenderu zajedno s ananasom i bananom.

Superhrana, kokosovo mlijeko: u novije vrijeme izuzetno popularna namirnica, bogata je kalcijem, magnezijem, željezom, fosforom te vitaminima (pogotovo E i B). Prirodno sadrži vrlo malo šećera i lako je probavljiva.

Što sve možeš napraviti sa ananasom u svojoj kuhinji, pročitaj na Gastro.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.