Hrana Zdravi recepti 08. prosinca 2016.

Tri, dva, jedan - peci: Torta od klementina

Foto: Privatni album
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Natjecateljice RTL-ova showa "Tri, dva, jedan - peci!" Valentina Mišković (25) i Kristina Pilko Demirkiran (35) bore se za titulu najboljih slastičara amatera. Natjecateljske parove čine prijatelji, članovi obitelji i kolege, a zajednička ljubav im je slatko. Donosimo ti Kristinin i Valentinin autorski recept za tortu s kojim su konkurirale ostalim natjecateljima u showu.

Sastojci:

  • 400 g svježih opranih klementina
  • 6 jaja
  • 150-200 g meda (po ukusu)
  • 250 g brašna od badema
  • sol

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Priprema:

Za ovaj kolač potrebno je skuhati klementine u kori (samo skini peteljke). Kada su one potpuno mekane, rastvori ih i provjeri da nemaju koštice te ih izmiksaj štapnim mikserom ili u blenderu (s korom). U njih dodaj jaja, brašno od badema (fino mljeveni bademi) te malo soli. Izmiksaj te peci u željenoj formi – kao manju okruglu tortu, kao tanko razmazan biskvit, pusti mašti na volju. Ovisno o odabranoj veličini, peci na 180 stupnjeva od 25 do 50 minuta. Ako tortu želiš ukrasiti kremom, vilicom ili pjenjačom umiješaj: 150 g mascarpone sira, 50 g kiselog vrhnja ili milerama i 1 žlicu meda. Premaži preko torte, ukrasi filetima klementina, mandarina ili voća po želji, te ohladi.

Čokoladna torta sa samo tri sastojka

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.