Hrana 11343 prikaza 01. svibnja 2017.

Niskokalorična torta od jagoda bez glutena

Jagode_6
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jagode su iznimno bogate antioksidansima odličan su izvor vitamina C i siromašne su kalorijama pa u njima možeš uživati bez grižnje savjesti. Donosimo ti recept za ukusnu i zdravu tortu od jagoda bez glutena.

Sastojci

  • Biskvit: 4 jaja, 55 g šećera, 100 g, prašak za pečenje
  • Krema od jagoda: 600 g jagoda, sok od limuna, 40 dcl slatkog vrhnja, 140 g šećera u prahu, 18 g želatine u prahu (3 vrećice)
  • Dekoracija: 250 g jagoda, 1/2 zdjele želea od kupine, 2 pakiranja želatine u prahu

Priprema

Biskvit:

Zagrij pećnicu na 220 °C. Izmiksaj 4 žutanjka sa šećerom dok ne dobiješ pjenu. Od bjelanjaka napravi snijeg i umiješaj  prašak za pečenje. U protvan stavi papir za pečenje, namasti ga maslacem i izlij smjesu pa stavi peći 10 minuta. Izvadi biskvit iz protvana i stavi ga na papir za pečenje.

Krema od jagoda:

Jagode smiksaj u mikseru uz dodatak soka od limuna. Izdvoji pet žlica dobivene smjese i pomiješaj sa želatinom u prahu, koju na kratko otopi u mikrovalnoj pećnici. Dobivenu smjesu pažljivo umješaj u ostatak kreme. Stuci slatko vrhnje i umiješaj u kremu.

Slaganje

Biskvit izreži tako da stane u kalup za torte i namoči ga višnjevačom ili likerom od jagoda. Stavi pola kreme od jagoda, dodaj jagode narezane na komade i na kraju dodaj ostatak kreme. Stavi da odstoji u zamrzivaču 1 do 2 sata. U međuvremenu, želatinu pripremi prema uputi na pakiranju i otopi u želeu od kupina. Dodaj ostatak polovica jagoda u mlačan žele. Prelij vrh torte želeom, jagode dodaj pažljivo i ponovo stavi u zamrzivač do sljedećeg dana. Dva sata prije serviranja izvadi tortu i stavi ju na pladanj za serviranje.

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Vrijeme pečenja: 10 min u predzagrijanoj pećnici na 220° C

Prehrambene vrijednosti:

  • Bjelančevine 2,2 g
  • Masti 8,1 g
  • Ugljikohidrati 27,4 g
  • Kcal 186

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.