za ovaj recept najbolji izbor su fusilli jer zbog oblika upijaju dosta umaka. Kuhaj ih u vreloj i posoljenoj vodi. Osim tjestenine za ovaj recept su ti potrebne tikvice, crveni luk, češnjak parmezan, sol i timjan.
Sastojci:
- 400 g fusilla
- 2 tikvice, zelene
- 1 crveni luk
- 1 režanj češnjaka
- 60 g parmezana
- sol
- svježi timjan
Priprema:
Tikvice operi i nareži na ploške. Luk oguli i sitno nasjeckaj. U tavu ulij malo maslinova ulja, stavi češnjak koji si lagano zgnječila dlanom. Ne moraš ga čistiti jer će ljuskice i komadi jelu dati rustikalan izgled. Na ulje koje je poprimilo miris češnjaka dodaj narezane tikvice, posoli i kratko ih pirjaj. U međuvremenu procijedi fusille i premjesti ih u tavu s tikvicama koje su već pri kraju. Pomiješaj te ostavi da se okusi prožmu, a tjestenina kuhana al dente upije ostatke. Pospi listovima timijana i krupno ribanim parmezanom. Protresi i posluži.