Martin Isark, profesionalni kušač hrane i pića otkrio je najčešću pogrešku koju svi radimo kada je u pitanju priprema klasičnog čaja.
Iako se količina mlijeka i šećera u pripremi čaja razlikuje od osobe do osobe, svi ljudi obično slijede istu metodu pripreme, čiji su prvi koraci postavljanje vrećice čaja u šalicu i njeno prelijevanje vrućom vodom!
No, prema Martinu Isarku, profesionalnom kušaču hrane i pića, svi to radimo pogrešno - uključujući i vrsne poznavatelje čaja.
Isark navodi da prilikom pripreme čaja, vrećicu ili bilje za pripremu nikada ne bi trebala prelijevati kipućom vodom jer će tada tvoj čaj imati okus koji će te podsjećati na nešto 'izgoreno'. Pogotovo ako vruću vodu spojiš s predugim držanjem vrećice čaja u šalici, prenosi Mirror.
Umjesto toga, on smatra da bi trebali pričekati da se voda ohladi na 80 stupnjeva.
Za Daily Mail Isark je objasnio kako se kipuća voda počela koristiti isključivo iz razloga da bi ljudi bili sigurni da je ona kvalitetna i sigurna za piće. "Previše vruća voda ubit će poželjne nijanse i arome čaja i ostavit će te samo s njegovim suhim i tupim okusom."
Iako vruću vodu uvijek možeš ohladiti dodajući joj malo hladne vode, najbolji način za pripremu čaja prema Isarku upravo je njeno zakuhavanje do vrjenja, a zatim čekanje da se ona ohladi na odgovarajuću temperaturu. "Na taj način izvući ćeš sve ono najbolje iz svojega čaja i moći ćeš uživati u doista sjajnim okusima."