Hrana 12. srpnja 2016.

Što jesti kasno navečer, a da se ne udebljam?

Borovnica
1/2
Foto: Thinkstock Kiselost je jedna vrlo važna karakteristika vagine
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako ćemo iskreno, svi mi smo imali one trenutke u kojima smo kasno u noć postali gladni i odlučili zaviriti u hladnjak. Iako smo možda ranije večerali, glad koja se javila neće nam dopustiti da zaspimo. Ova situacija je ljeti možda učestalija jer zbog vrućina, ali i godišnjih odmora ostajemo duže budni.

Kako ne bi napravila ogromnu grešku i pojela nešto što ti prvo dođe pod ruku, preporučujemo da kuhinju opskrbiš namirnicama koje će u kasnim satima ublažiti glad, ali neće opteretiti tvoj metabolizam. U nastavku otkrivamo neke od njih.

  • Borovnice i grčki jogurt - Ako ste u potrazi za nečim slatkim, ali što je zdravo i lako za napraviti, savjetujemo ti da pomiješaj borovnice s grčkim jogurtom. Sada je sezona borovnica i pravo vrijeme da nabaviš svježe koje možeš i smrznuti.
  • Čokoladne kokice - Kokice su jedina grickalica koja sadrži 100 posto neobrađenu cjelovitu žitaricu. Odlikuju se sadržajem korisnih prehrambenih vlakana, a studije pokazuju kako je 6 šalica kokica u vrijednosti od 100 kalorija zasitnije od jedne šalice čipsa od 150 kalorija. Ujedno možeš na štednjaku rastopiti malo tamne čokolade i zavaljati kokice u tekuću čokoladu te malo pričekati da se stvrdne. Naravno, pripazi na količinu.
  • Smrznuto i ohlađeno voće - smrznuta banana ili ohlađeni ananas mogu biti odlična zamjena za sladoled. Osvježavaju, a ujedno će riješiti osjećaj gladi.
  • Orašasti plodovi - Orasi, bademi i lješnjaci su izuzetno zdravi za zdravlje srca i krvnih žila, no zbog visokog sadržaja omega-3 masnih kiselina imaju značajnu energetsku vrijednost. Kako bi svom organizmu osigurala dovoljno blagotvornih sastojaka i riješila se gladi bez prekomjernog unosa kalorija, potrebno je ograničiti unos orašastih plodova na 25 do 30 g dnevno. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.