Ovaj recept za kremšnite izvrstan je za sportaše jer sadrži kvalitetne aminokiseline te visok udio ugljikohidrata, a idealan je za osobe koje ne toleriraju ili ne konzumiraju mlijeko.
Sastojci:
- 10 jaja
- 30 dag smeđeg šećera u prahu
- 35 dag kukuruznog škroba
- 2 vanilin šećera
- 10 dl vode
- 15 dl sirutke
- 1/2 paketa lisnatog tijesta za 2 kore
- 10 dag smeđeg šećera u prahu za bjelanjke
Priprema:
- Razvaljaj lisnato tijesto u dvije kore i peci ih na 180 stupnjeva C 15 minuta.
- Izreži jednu koru na veličinu lima s kalupom (30 x 30 cm).
- Kuhaj sirutku, kukuruzni škrob, žumanjke, smeđi šećer i vanilin šećer.
- Kad se smjesa zgusne, ukloni s vatre i lagano miješajući dodaj čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu izlij u kalup i ohladi.
- Na vrh stavi drugu koru.