pri pripremi jela pazi da povrće ne bude prekuhano, a ako imaš mladi špinat, ne treba ga usitnjavati. Povrće reži na tanje komade tako da ih što kraće termički obrađuješ kako se ne bi prekuhalo.
Sastojci:
- 200 g špageta
- 200 g šampinjona
- 2 češnja češnjaka
- 100 g mrkve
- 200 g tikvica
- 200 g poriluka
- 100 g špinata
- 100 ml ulja
- 100 ml sojina umaka
- žličica đumbira
Priprema:
- Korak 1: Povrće očisti, operi i ocijedi. Tikvice i poriluk nareži na tanke komadiće, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckaj, mrkvu nareži na rezance i blanširaj. Špagete skuhaj u posoljenoj vodi, tako da budu "al dente".
- Korak 2: Zagrij ulje u dubokoj tavi te kratko isprži češnjak i mrkvu pa ih dodaj tjestenini. U istu posudu dodaj malo ulja te poprži poriluk i tikvice i njih dodaj špagetima. Ponovi isto i sa špinatom te šampinjonima.
- Korak 3: Na kraju dodaj đumbir i sojin umak. Pomiješaj pa ubaci u tavu gdje su ostali sastojci. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješaj te kratko zagrij.