Hrana Zdravi recepti 17. srpnja 2020.

Sočna čokoladna torta bez mlijeka, maslaca i jaja

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Teško je za povjerovati da kolač može biti toliko sočan, a da ne sadrži maslac, mlijeko i jaja, ali s ovim receptom je to moguće. Možeš ga ukrasiti i sezonskim voćem, borovnice mu sjajno pristaju.

Sastojci

Za tijesto:

  • 175 grama (1 i 1/4 šalice) brašna
  • 40 grama (1/2 šalice) kakao praha
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 200 grama (1 šalica) šećera (biraj ksilitol ili eritrol)
  • 240 ml ( šalica) vode
  • 120 ml (1/2 šalice) biljnog ulja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Za preljev:

  • 125 grama (šalica) šećera u prahu
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • žlica javorovog sirupa
  • 2 žlice vode
Možda te zanima... Brzi čokoladni kolač sa samo pet sastojaka Hrana

Priprema

Za tijesto:

  • Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Podmažite kalup za tortu s uljem i obloži papirom za pečenje.
  • U veliku zdjelu za miješanje dodaj brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i šećer te kratko promiješaj. U zasebnoj zdjeli za miješanje dodaj vodu, ulje i vaniliju.
  • Dodaj tekuću smjesu suhim sastojcima i miješaj dok se sjedine. Izlij u pripremljen kalup za tortu i peci 28 do 30 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
  • Pažljivo izvadite iz kalupa i pusti da se potpuno ohladi.

Za preljev:

  • Prosij zajedno šećer i kakao.
  • Dodaj javorov sirup i vodu i miješaj dok ne postane glatko.
  • Prelij preko ohlađenog kolača i odmah posluži.

Kalorije: 1 kriška sadrži 320 kcal.

Možda te zanima... Čokoladni kolač s tajnim sastojkom i sa samo 167 kalorija Hrana

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.