Hrana 25. siječnja 2017.

Smotuljci od rajčice i krem sira u lisnatom tijestu

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zašto ne biste, umjesto uobičajenog "nečeg slatkog", pripremili - nešto slano! Ovi sjajni hrskavi smotuljci, koji se kada ih zagrizete, pretvaraju u očaravajuću kremastu deliciju od pasirane rajčice i krem sira, definitivno su nešto što biste trebali probati. A i prilično smo sigurno da će vam se svidjeti.

Jer ne samo da je jednostavno za pripremu već je i neizmjerno ukusno! Tako da ćete se morati natjerati da stanete s jelom. Sastojci nisu zahtjevni, kao ni sama priprema. 

Sastojci:

  • 180 g krem sira, poput ricotte
  • 2 gotova razvučena lisnata tijesta
  • 2 žlice sezamovih sjemenki
  • 150 ml pasirane rajčice
  • Sol, papar
  • Rastopljeni maslac za premazivanje

Priprema: 

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto izrezati na kvadrate, tako da od svakog tijesta bude 6 komada. Krem sir posoliti, popapriti i namazati na svaki komad lisnatog tijesta te na svaki komad staviti žlicu pasirane rajčice. Zamotati tijesto u trokut da se sve prekrije kako ne bi sadržaj curio van. Premazati s malo rastopljenog maslaca i posipati sa sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta, dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju.

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.