Zašto ne biste, umjesto uobičajenog "nečeg slatkog", pripremili - nešto slano! Ovi sjajni hrskavi smotuljci, koji se kada ih zagrizete, pretvaraju u očaravajuću kremastu deliciju od pasirane rajčice i krem sira, definitivno su nešto što biste trebali probati. A i prilično smo sigurno da će vam se svidjeti.
Jer ne samo da je jednostavno za pripremu već je i neizmjerno ukusno! Tako da ćete se morati natjerati da stanete s jelom. Sastojci nisu zahtjevni, kao ni sama priprema.
Sastojci:
- 180 g krem sira, poput ricotte
- 2 gotova razvučena lisnata tijesta
- 2 žlice sezamovih sjemenki
- 150 ml pasirane rajčice
- Sol, papar
- Rastopljeni maslac za premazivanje
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto izrezati na kvadrate, tako da od svakog tijesta bude 6 komada. Krem sir posoliti, popapriti i namazati na svaki komad lisnatog tijesta te na svaki komad staviti žlicu pasirane rajčice. Zamotati tijesto u trokut da se sve prekrije kako ne bi sadržaj curio van. Premazati s malo rastopljenog maslaca i posipati sa sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta, dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju.
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr