Stigle su jagode, mnogima omiljeno voće. Biraj one ekološke jer su jagode pri vrhu liste namirnica koje sadrže najviše pesticida. Koristi ih dok ih ima u raznovrsnim kombinacijama, a Tončika Cukrov ti donosi recept za slatko od jagoda, a na Makronovinoj radionici možeš naučiti kako maksimalno iskoristiti energiju ljeta
Slatkim od jagoda možeš obogatiti jutarnju kašu, mazati palačinke ili tost, a odlična je ideja i da ovo slatko od jagoda staviš na knedle. Kada dođu maline, isti recept možeš napraviti i s ovim bobičastim voćem.
Sastojci:
- 500 g jagoda i/ili malina
- 2 dl rižinog slada ili 1,5 dcl agavinog sirupa
- 2 žlice agar agara
- 1 žlica sirupa od jabuka
Postupak:
- Očišćene jagode i/ili maline pospi sladom i sirupom.
- Stavi ih da odstoje 2 sata i potom kuhaj s agar agarom 15 minuta.
- Kuhano slatko stavi u zagrijane staklenke i ostavi ih hladiti.
- Zatvori staklenke kada se potpuno ohlade.
Na sljedećoj stranici doznaj sve o radionici na kojoj možeš naučiti kako maksimalno iskoristiti energiju ljeta.
Najava radionice
Nauči kako maksimalno iskoristiti energiju ljeta uz Jadranku Boban Pejić i Zlatka Pejića, 15. lipnja na seminaru u Makronovi. Ljeto je godišnje doba u kojem aktivna energija u prirodi doživljava svoj vrhunac. Veliki izbor povrća i voća donose obilje hranjivih sastojaka, a više prilika za boravak na otvorenom povećavaju našu tjelesnu aktivnost. Uz vrhunske predavače, puno prakse i degustacija, nauči koja će vam jela, napitci i vježbe dati najbolje rezultate za maksimum energije i vitalnosti u ljeto, ali i pripremiti te za jesenske izazove imunitetu.
Predbilježbe: www.makronova.com, 01/ 4847 119, info@makronova.com