Na druženju posvećenom bundevi, upoznala sam dragu gospođu Boženu Zernec čije me je jelo oduševilo. Nije ostalo niti malo njezina umaka i to s razlogom. Nedavno je meni i ostalim gostima otkrila svoj recept i već isti dan sam ga pripremila
Najbolja stvar u receptu je da ga možeš prilagoditi svome ukusu, pogotovo sa začinima za koje se odlučiš. Ali definitivno preporučujem da ga isprobaš po ovom receptu jer sam uvjerena da će te oduševiti. Isprobaj originalni Zagorkin namaz i guštaj!
Sastojci:
- 5 dkg margarina/maslaca
- 20 dkg bučinih sjemenki
- bučino ulje
- sol, papar, češnjak
Priprema:
Malo proprži sjemenke, ohladi i samelji kao orahe. U zdjelici pjenasto umuti margarin, dodaj mljevene sjemenke i uz lagano miksanje dolijevaj ulje do željene gustoće. Umiješaj malo soli, papra i na fini ribež naribaj češanj češnjaka. Stavi u hladnjak da se stegne. Umak se priprema na isti način, ali bez dodavanja margarina/maslaca.
Savjet više
Osim za premaz, namazom puni slane kekse, razne pogačice, kifle i slično. Za nešto zdraviju varijantu, maslac odnosno margarin možeš zamijeniti maslinovim uljem ili dio sjemenki izmljeti u kremu pa pomiješati s komadićima bučinih sjemenki.
Još recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje i posjeti njezin blog La Patisserie.