Hrana Zdravi recepti 08. svibnja 2019.

Sladoled od jagoda bez skrivenih kalorija

Foto: Gracia Petek za missGASTRO
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Može li sladoled biti fini i zdravi? Isprobaj ovaj recept i uvjeri se kako itekako može.

Priroda se zadnjih dana malo poigrala i vani je jako zahladilo, čak je i pao snijeg u malo višim predjelima lijepe naše. No tržnice su i dalje prepravljene jagodama, sad se čak mogu naći i one s naših polja i povrtnjaka, fine su i slatke. Iskreno ne mogu odoljeti jagodama. Uz jagode sam prošli tjedan prvi put u životu kupila aparat za sladoled i to s razlogom. Naime moja mala djevojčica ne podnosi kravlje mlijeko, pa nam izbor sladoleda baš i nije neki.

Već dugo joj doma pravimo sladolede raznih vrsta, no željela je baš onaj pravi fini kremasti sladoled. I tako sam odlučila kupiti aparat za sladoled, a ni cijena nije bila visoka, stotinjak kuna. Nakon prvog isprobanog recepta mogu samo reći da sam više nego zadovoljna i jedva čekam isprobati sve one lude kombinacije koje imam u glavi. Za vikend je vani bilo pravo hladno, kišno jesensko vrijeme, a ja unatoč tome nisam mogla odoljeti predivnim jagodama s tržnice i novom aparatu za sladoled.

Možda te zanima... Proteinski popečci s kvinojom kao bazom Kolumne

Moja Gita je bila presretna. Jele smo sladoled zamotane u debelu deku s termo čarapama na nogama. Ovaj recept koji ti pišem je jednostavan da jednostavniji ne može biti. Nema puno kalorija niti hrpe šećera. Zdravi je hranjivi i prije svega ukusan te će svakom navući široki osmjeh na lice. Najidealnije bi bilo da za pripremu imaš aparat za sladoled, no ako nemaš možeš pokušati i sa blenderom.

 | Author: Gracia Petek za missGASTRO Foto: Gracia Petek za missGASTRO

 

Sastojci:

  • 300 grama jagoda
  • 200 ml kokosovog vrhnja ili čvrsti dio kokosovog mlijeka iz limenke
  • Prstohvat burbon vanilije
  • 7-8 velikih žlica javorovog sirupa ( može manje/više ovisno o željenoj slatkoći)

Postupak:

  • Pripremi aparat za sladoled. Posudu stavi u škrinju na 24 sata. Sve sastojke koje ćeš koristiti za izradu sladoleda čuvaj u frižideru par sati prije pripreme sladoleda.
  • Očisti i nasjeckaj jagode. Ubaci ih u blender i izmiksaj dodaj im kokosovo vrhnje, vaniliju i javorov sirup.
  • Ubaci sve izmiješane sastojke u aparat za sladoled, upali ga i ostavi da radi dok ti se ne čini dobra kremasta konzistencija (cca 45 min do 1 h)
Ako nemaš aparat za sladoled preporučujem ti da jagode nasjeckaš i staviš ih u zamrzivač preko noći, kokosovo vrhnje stavi u frižider. Kad želiš sladoled sve ubaci u blender i miksaj. Kad dobiješ finu hladnu kremu pojedi je odmah.

Dobar tek i uživaj u ovim finim jagodama. Možda i jagodama privučemo sunce.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.