Ako voliš jesti sirovo – ljeto je idealno vrijeme za to! Raskošna kombinatorika hranjivih sastojaka iz obilja sezonskog organski uzgojenog povrća i voća, uz začinske dodatke osvježit će te i nahraniti, a vrlo ćeš malo vremena provesti u pripremi jela. U to ćeš se odmah uvjeriti ako isprobaš naš recept za bogati povrtni nektar!
Tvoje će ljetne obroke nadopuniti hladne juhe, bogati netom iscijeđeni sokovi, šarene salate te zanimljivi deserti s netom sazrelim voćem. Na Makronovinoj radionici kuhanja naučit ćeš spravljati razna osvježavajuća jela, a do tada se okrijepi obiljem enzima i vitamina iz povrtnog nektara:
Bogati povrtni nektar
Sastojci:
- ¼ kupusa
- 3 mrkve
- komadić celerovog korijena
- 2 lista celera
- češnjak (po želji)
- koraba
- 1 žličica tahinija (namaza od sezama)
- limunov sok
- žlica zobenih pahuljica
- par listića ljupčaca ili druge začinske trave
Priprema:
U sokovniku napravi sok od povrća, dodaj limunov sok, tahini, zobene pahuljice i ljupčac pa sve dobro izmiksaj. Ako ti nije dovoljno slatko, dodaj još soka mrkve. Pij svježe!
Radionica kuhanja
Po inspiraciju i odlične osvježavajuće ljetne recepte dođi na radionicu kuhanja pod vodstvom iskusne učiteljice prirodne prehrane Ane Janjatović-Zorica, 24. svibnja u 17 sati u Makronovi.
Uz brojne savjete kako provesti ugodno ljeto uz finu i laganu hranu,na Makronovinoj radionici kuhanja naučit ćeš pripremati više isprobanih recepata koji garantiraju pravo ljetno osvježenje:
- juha od krastavaca sa začinima i sojinim jogurtom
- salatu s dimljenim tofuom i umakom od indijskih oraščića
- prešanu salatu od miješanog povrća s prljevom od tofua
- desert od dinje s keksima
Više info: www.makronova.com