Hrana Zdravi recepti 13. svibnja 2019.

Torta od šumskog voća i bijele čokolade

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

bio&bio proslavio je svoj 16. rođendan i tim povodom priredio proslavu u bistrou Zrno na kojoj je kuhao popularni veganski chef i Instagram zvijezda Gaz Oakley (UK). Tim povodom Planetopija i Makronova izdali su kuharicu "Vegan 100 posto", Gaza Oakleya. Mi ti donosimo recept za tortu iz njegove kuharice. Možeš napraviti jednu ili više malih tortica.

Sastojci za 6 do 8 osoba ili 6 do 8 malih torti:

Za podlogu:

  • 260 g (1 1/2 šalice) datulja bez koštica
  • 120 g (1 šalica) mljevenih badema
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Za kremu:

  • 340 g (2 1/2 šalice) sirovih indijskih oraščića, namočenih u vodi barem sat vremena
  • 150 g (3/4 šalice) kokosovog ulja, topljenog
  • 60 ml (1/4 šalice) bademovog mlijeka
  • 1 x 400 ml konzerva kokosovog mlijeka
  • 5 žlica agavinog sirupa
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 260 g (1 1/2 šalice) smrznutog šumskog voća

 | Author: Planetopija Foto: Planetopija

 

Možda te zanima... Sirova torta s malinama i pistacijama Kolumne

Dodaci:

  • sirova bijela čokolada s malinama
  • svježe šumsko voće
  • svježi listovi mente

 | Author: bio&bio Foto: bio&bio

 

Priprema:

  • Ako praviš odvojene tortice, obloži pliticu za pečenje masnim papirom i stavi 6 ili 8 prstenova od nehrđajućeg čelika od 8 cm na njega.
  • Napravi dovoljno mjesta u zamrzivaču za pliticu. Ako radiš jednu tortu, obloži kalup od 23 cm masnim papirom.
  • Najprije napravi podlogu.
  • Dodaj sve sastojke u blender i blendaj dok mješavina ne postane glatka i ne počne se lijepiti.
  • Mješavinu utisni u kalupe debljine otprilike 1 cm. Hladi u zamrzivaču dok praviš nadjev.
  • Očisti blender, zatim dodaj ocijeđene namočene indijske oraščiće i blendaj dok ih posve ne usitniš. Dodaj ostatak sastojaka, osim šumskog voća i blendaj dok ne dobiješ gustu kremastu mješavinu. Pazi da bude potpuno glatka, zatim je stavite u veliku zdjelu.

 | Author: bio&bio Foto: bio&bio

 

  • Očisti blender, stavi u njega šumsko voće i blendaj dok ne bude mekano. Stavi sito preko zdjele s nadjevom i prelij voće preko njega kako bi uklonila sjemenke. Lagano umiješaj voće u nadjev da postigneš efekt valova.
  • Ulij ovu mješavinu u kalupe i stavi u zamrzivač na nekoliko sati da se stvrdne.
  • Izvadi torte iz zamrzivača oko 20 minuta prije posluživanja kako bi imala vremena ukrasiti ih i da se lagano opuste – torta će biti vrlo tvrda ako je pokušaš jesti čim je izvadiš iz zamrzivača!
  • Ako si koristila male kalupe, namoči kuhinjsku krpu vrelom vodom i omotaj je oko svakog kalupa kada izvadiš torte iz zamrzivača. To će otpustiti rubove i bit će ih lakše izvaditi.
  • Posluži tortu s komadićima sirove bijele čokolade s malinama, svježim šumskim voćem i nekoliko listova svježe mente.
Mousse_1 Možda te zanima... Sirova torta od kakaa i borovnica po receptu Darka Jurića Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.