Hrana Zdravi recepti 23. rujna 2017.

Sirova torta od kakaa i borovnica po receptu Darka Jurića

Mousse_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Raw food podrazumijeva konzumiranje namirnica u njihovu što prirodnijem stanju, odnosno namirnica koje su minimalno prerađene te termički obrađivane do maksimalno 45 stupnjeva Celzijusa. Darko Jurić, promotor sirovojedstva u Hrvatskoj donosi recept za ukusnu sirovu mousse tortu od kakaa i borovnica.

Sastojci za podlogu:

  • 2 šalice orašastih plodova po želji (bademi, orasi, indijski oraščići, makadamija)
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 3 žlice otopljenog kokosovog maslaca
  • 3-4 žlice meda

Priprema podloge:

U multipraktiku najprije usitni suhe sastojke, zatim dodaj mokre i miješaj dok se ne povežu. Smjesu utisni u dno kalupa za torte i poravnaj.

Sastojci za kremu:

  • 2 zrela avokada
  • 2 šalice indijskih oraščića
  • 5 žlica kakaa
  • ½ šalice meda
  • ½ šalice otopljenog kokosovog maslaca
  • 1 šalica bademovog mlijeka
  • malo burbon vanilije
  • 2 šalice borovnica

Priprema kreme

Sve sastojke osim borovnica miksaj u vitamixu dok ne dobiješ glatku kremu. Nekoliko žlica kreme razmaži po podlozi pa na nju složi borovnice. Izlij ostatak kreme u kalup pa cijelu tortu rashladi preko noći u hladnjaku ili par sati u zamrzivaču. Dobar tek!

Napomena: u izvornom receptu su jagode, ali uz osnovne sastojke može se kombinirati više vrsta voća, a Zdrava Krava preporučuje da kad god si u mogućnosti biraš sezonsko voće. Na našim stranicama pogledaj kalendar sezonskih namirnica.

Više o sirovojelstvu doznaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.