Hrana 01. svibnja 2010.

Schneekoppe krekeri za bolju probavu

Krekeri
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Schneekoppe krekeri od riže s dodatkom sezama, amaranta ili 7 vrsta žitarica ne sadrže gluten, a izuzetno su bogati vlaknima koja su važna za dobru probavu. Odlični su za grickanje, daju osjećaj sitostii idealna su zamjena za kruh

Pravilna probava snižava loš kolesterol i prevenirabolesti gastrointestinalnog trakta te bolesti srca i krvožilnog sustava. Zbog toga je preduvjet dobrog zdravlja, ali i dobrog izgleda.

Naime, redovitom pasažom crijeva vrši se detoksikacija organizma, uspostavlja se prirodna mijena tvari, što pridonosi smanjenju osjećaja nadutosti i manjem zadržavanju tekućine u tijelu. Time se reducira tjelesna masa, izbjegava celulit i poboljšava ten.

Za dobru probavu, najbolje su namirnice bogate balastnim tvarima - vlaknima - koje na prirodan način ubrzavaju pasažu crijeva i pražnjenje.

Schneekoppe krekeri od riže s dodatkom sezama, amaranta ili 7 vrsta žitarica su bogati, kako navedenim netopivim vlaknima, tako i topivim vlaknima koji vežu višak masnoće i loši kolesterolkoji se na taj način izlučuju iz tijela.

Riža je lako probavljiva, brzo osigurava energiju, dobro djeluje na crijevnu floru.

Krekeri kao niskokalorična zamjena za kruh

Krekeri su odlični za grickanje, daju osjećaj sitosti i idealna su zamjena za kruh. Niskokalorični su pa su idealni za konzumaciju u okviru plana dijetalno dijabetičke prehrane, a ujedno su i najbolji izbor za moderni, zdravi način prehrane i stil života.

Ne manje važno, sirovine su iz bio uzgoja, što znači da se prilikom uzgoja ne koriste pesticidi niti kemijska sredstva.

Schneekoppe preporučuje:

  • Schneekoppe krekeri sa sezamom – bez glutena; sezam je bogat lignanima – vlaknima koja snižavaju kolesterol i krvni tlak i bjelančevinama
  • Schneekoppe krekeri s amaranthom – bez glutena; amaranth je žitarica izuzetno bogata bjelančevinama pa se preporuča u prehrani vegetarijanaca; bogata je kalcijem i željezom
  • Schneekoppe krekeri sa 7 vrsta žitarica – bez glutena; riža s dodatkom kukuruza, heljde, prosa, sezama, amarantha i kvinoje, koji su posebno bogate proteinima i mineralima

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.