Ovo tmurno vrijeme idealno je za ubijanje dosade u društvu prijatelja. Niti jedno druženje ne može proći bez grickalica ili nekih drugih kaloričnih obroka. Umjesto toga, posluži ovaj zasitan i ukusan souffle koji možeš obogatiti i obojiti ciklom, špinatom ili mrkvom
Sastojci:
- 3 jaja
- 6 žlica brašna
- 4 žlice rastopljenog maslaca
- 250 g posnog sira
- 1/2 šalice parmezana
- 1/3 šalice mlijeka
- 1/2 kuhane cikle
- 1 šalica kuhanog špinata
- 1 šalica kuhane mrkve
Priprema:
- Rastopi maslac i postepeno u njega dodaj mlijeko. Dodaj i brašno te miješaj dok se smjesa ne zgusne.
- Dodaj parmezan (ili po želji trapist sir) i miješaj dok se ne otopi. Smjesu ostavi da se malo ohladi .
- Dodaj žutanjke uz stalno miješanje. U smjesu umiješaj i posni sir. Bjelanjke istuci u snijeg i polako ih sjedini sa smjesom od sira.
- Kuhanu ciklu razreži na manje dijelove te dodaj 1 žlicu smjese. Izmiksaj u kremu i lagano pomiješaj s ostale 2 žlice smjese. Postupak ponovi za špinat i mrkvu.
- Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, kalupe premaži uljem i u svaki ulij pripremljenu smjesu. Peci oko 20 minuta (ako nisi sigurna je li souffle pečen, provjeri tako da čačkalicu ubodeš u sredinu. Ako je čačkalica čista, souffle je gotov).
Dobar tek!