Hrana 15. siječnja 2014.

Šareni nabujak od sira

Uspr-Soug
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovo tmurno vrijeme idealno je za ubijanje dosade u društvu prijatelja. Niti jedno druženje ne može proći bez grickalica ili nekih drugih kaloričnih obroka. Umjesto toga, posluži ovaj zasitan i ukusan souffle koji možeš obogatiti i obojiti ciklom, špinatom ili mrkvom

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 6 žlica brašna
  • 4 žlice rastopljenog maslaca
  • 250 g posnog sira
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1/3 šalice mlijeka
  • 1/2 kuhane cikle
  • 1 šalica kuhanog špinata
  • 1 šalica kuhane mrkve

Priprema:

  1. Rastopi maslac i postepeno u njega dodaj mlijeko. Dodaj i brašno te miješaj dok se smjesa ne zgusne.
  2. Dodaj parmezan (ili po želji trapist sir) i miješaj dok se ne otopi. Smjesu ostavi da se malo ohladi .
  3. Dodaj žutanjke uz stalno miješanje. U smjesu umiješaj i posni sir. Bjelanjke istuci u snijeg i polako ih sjedini sa smjesom od sira.
  4. Kuhanu ciklu razreži na manje dijelove te dodaj 1 žlicu smjese. Izmiksaj u kremu i lagano pomiješaj s ostale 2 žlice smjese. Postupak ponovi za špinat i mrkvu.
  5. Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, kalupe premaži uljem i u svaki ulij pripremljenu smjesu. Peci oko 20 minuta (ako nisi sigurna je li souffle pečen, provjeri tako da čačkalicu ubodeš u sredinu. Ako je čačkalica čista, souffle je gotov).

Dobar tek!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      dorrina

      za vikend ovo radim djeci, sigurno će se razveseliti šarenim bojama :D

    • Default avatar -
      vana11

      moram ovo provat što prije samo mi ne dostaje sir a to ću brzo riješit,nadam se da će mi uspjeti

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.