Sabina Oroshi iz Novigrada postala je naša kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za šarenu hladnu salatu od riže, te se natječe za kuharicu ljeta. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati osvježavajuće nagrade, pošalji nam svoj zdravi i lagani ljetni recept i fotografiju gotovog jela
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj i osvježi se u ritmu ljeta"!
Sastojci:
- 250 grama riže
- 250 grama kukuruza šećerca
- 500 grama cherry rajčice
- 100 grama zelenih maslina
- sok jednog limuna
- 2 žličice maslinovog ulja
- soli po želji
Priprema:
- Rižu skuhaj prema uputama.
- U veliku zdjelu nareži cherry rajčice na četvrtine, dodaj kukuruz i nareži masline te sve zajedno promiješaj.
- Skuhanu rižu prelij mlazom hladne vode ili ostavi da se ohladi te hladnu ubaci u zdjelu s ostalim sastojcima.
- Nakon što sve sastojke promiješaš zajedno dodaj sok jednog limuna te dvije žličice maslinovog ulja i soli po želji.
- Salatu je najbolje pojesti odmah nakon ubacivanja začina.
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Sabina će dobiti osvježavajući poklon paket glavnog sponzora Jamnice. Proizvodi Jamnice, u kojima će uživati kuharica tjedna, uvijek su savršena pratnja dobroj hrani. Zbog svog sastava bogatog mineralima, gazirana prirodna mineralna voda Jamnica upotpunjuje svaki obrok, a zbog blagotvornog učinka na probavu unosi ravnotežu u našu prehranu bez unosa dodatnih kalorija.
Uz to, Sabina je dobila na dar i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.