Sandrina Todorović iz Siska je prema izboru stručnog žirija portala zdravakrava.hr i gastro.hr, postala zadnja kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za lazanje od bundeve. Kao i ostale kuharice tjedna, Sandrina je na dar dobila: Zvijezda poklon paket i besplatnu izradu fotoknjige, a natječe se i za top kuharicu jeseni
Kuhanje je poput relaksacije
Sandrina ima 27 godina, u braku je i ima kćerkicu kojoj su sada tri godine. Zaposlena je kao menadžer, a u slobodno vrijeme kuha i provodi ga sa svojom trogodišnjom kćerkom.
'Zajedno pripremamo ukusne slastice, a naročito sada kada više vremena provodimo u zatvorenom prostoru. Otkad imam obitelj puno intenzivnije kuham i to mi je poput opuštajuće relaksacije. Kad vidim zadovoljna i nasmijana lica na svojim najdražima, svjesna sam da sam i ovaj put obavila dobar posao'.
Pročitaj Sandrinin recept za lazanje s bundevom...
Ne mogu zamisliti dan bez jabuka
'Od malih nogu pazim što jedem i na popisu mojih osnovnih namirnica uvijek se nalazi svježe voće i povrće. Tako i u skladu s godišnjim dobima uvijek biram namirnice koje su u tom periodu svježe i na dohvat ruke. Najdraže namirnice su mi jabuke, bez kojih ne mogu zamisliti dan, krumpir, svježi špinat i cjelovite žitarice'.
'Danas se mnoge namirnice nazivaju čudesnim, ali cjelovite žitarice su za mene najčudesnije. Svi koji koriste ove namirnice znaju da sam u pravu. S njima te poveže neka istinska čarolija koja ti omogući još bolju pripremu ukusnih glavnih jela, priloga i neizostavnih deserta'.
'Kukuruz je u ove jesenske dane glavna žitarica u mojoj kuhinji', objašnjava Sandrina.