Sezona sakupljanja plodova i pripreme zimnice polako je započela. Dok sam gledala baku kako kiseli ciklu, primijetila sam da baca listove. Već sam ih jednom pripremala na salatu, a kako sam pripremala rižoto, ubacila sam i listove. Nadam se da će ti se svidjeti ova lagana i ljetna kombinacija
Sastojci:
- 1 šalica smeđe riže
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 šalice cherry rajčica
- 1 poriluk
- listovi jedne cikle
- malo kelja
- 1 šalica umaka od rajčice
- muškatni oraščić, sol, češnjak
Priprema:
- Rižu skuhaj po uputama na pakiranju.
- Zagrij maslinovo ulje i preprži kolutiće poriluka zajedno s češnjakom i cherry rajčicama dok im se kožica ne nabora.
- Dodaj umak od rajčice i očišćene listove cikle i kelja.
- Začini po želji i pirjaj oko 15 minuta dok listovi ne omekšaju.
- Skuhanu rižu dodaj u zdjelu s umakom i sve dobro izmiješaj.
Dobar tek!
Potraži još zanimljivih recepata Kristine Grofelnik.