Nekoliko puta smo pripremali rižoto od jabuke i apsolutno je za svaku preporuku. Ako nemaš domaćeg pilećeg temeljca koristi bio povrtne kocke za još bolji okus vašeg rižota.
Na luku zastakli rižu, dolij vina da ga riža popije, nasjeckane jabuke i postepeno dolijevaj temeljac. Naribaj parmezana i dodaj svježe začine po želji. Iznenadit će te ljepota okusa ovog rižota.
Možeš dodati i sjeckane orahe ili bademe, a umjesto grana padana gorgonzolu za još kremastiji rižoto, ovisno o tvojim željama.
Sastojci:
- maslac ili maslinovo ulje
- 1 luk
- 2 jabuke
- 1 i pol šalica Arborio riže
- 1 šalica bijelog vina
- 4 do 5 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
- naribani parmezan
- sol, papar i peršin
Priprema:
1. Zagrij ulje ili maslac te mu dodaj luk dok ne omekša. Dodaj rižu i jabuke i kuhaj par minuta dok se riža ne zastakli. Dodaj vino i krčkaj dok ne iskuha.
2. Dodaji postepeno temeljac neprestano miješajući, oko 15 minuta. Na kraju dodaj maslac, naribani parmezana i peršin.
3. Posluži odmah i uživaj!