Hrana 26. listopada 2010.

Rio Mare - dobar i zdrav ko riba

Masl_Ulje_S_Neta
1/9
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svi poznajemo Rio Mare po najkvalitetnijoj tunjevini, no sada ti daje više - Rio Mare te vodi u svijet zdravih i ukusnih recepata na www.riomare.com.hr. Klikni za dobar tek!

Zašto je Rio Mare tunjevina tako zdrava?

Sto grama tunjevine u maslinovom ulju sadržava više bjelančevina od jednog odreska. Za bolju predodžbu: U 100g tunjevine imamo 18,5 g bjelančevina što je više nego što sadržava 100g svježeg odreska goveđeg mesa. Upravo zbog tako visokog sadržaja bjelančevina, 100 grama ocijeđene tunjevine može zadovoljiti približno desetinu dnevnih potreba odrasle osobe za hranom.

Tunjevina sadrži nezasićene masti koje ne podižu razinu kolesterola. Osobito je bogata dvjema vrstama vitamina: vitaminom B12, koji pokreće metabolizam masti i bjelančevina, i vitaminom PP (niacin) koji omogućuje pretvaranje hranjivih tvari u energiju.

Tunjevina je lako probavljiva. Njezina struktura nije vezana te je zato idealna i za djecu i starije osobe: našem tijelu za probavljanje tunjevine treba samo dva sata, što je duplo manje od vremena potrebnog za probavu drugih vrsta mesa.

Takozvane ''plemenite'', lako probavljive bjelančevine iznimno su bitne za rast i odgovarajući sastav tkiva u našem tijelu te međustaničnom razmjenom pridonose očuvanju zdravlja i snage.

Tuna je jedna od riba s najvećom hranjivom vrijednošću. Kada uzmemo u obzir da odrasloj osobi dnevno treba onoliko grama bjelančevina koliko ima kilograma, upravo je tunjevina s visokim sadržajem plemenitih bjelančevina pravi izbor za potpun, zdrav i lagan obrok.

Znaš li kako se priprema Rio Mare tunjevina?

Tunjevina se naprije kuha na pari, a daljnji postupak pripreme isključivo je ručni, kako se to radi od davnina. Time je osigurano precizno čišćenje ribe i očuvanje najbolje kakvoće.

Tunjevina se konzervira uz dodatak ulja (ovisno o vrsti) te prstohvata morske soli, bez ikakvih konzervansa i umjetnih aroma. Zato je tunjevina Rio Mare autentično jelo bogato fosforom, bjelančevinama i nezasićenim masnim kiselinama (koje pomažu smanjiti razinu kolesterola).

Probaj Rio Mare

  • tunjevinu u vlastitom soku, koju u svom jelovniku imaju i Ana i Karmela. Zašto? Zato jer je Rio Mare tunjevina u vlastitom soku lagan i ukusan obrok za sve koji žele biti u formi, a da se pritom ne moraju odreći poslastica. Lako probavljiva, s niskim sadržajem masti, osigurava uravnoteženi unos dnevno potrebne količine minerala, bjelančevina i vitamina (pogotovo B12).
  • tunjevinu u maslinovom ulju, najpopularniju i najomiljeniju tunjevinu potrošača Rio Mare proizvoda. Razlog njezine popularnosti u samoj je tunjevini - Rio Mare koristi pažljivo odabranu tunjevinu visoke kvalitete.
  • tunjevinu u ekstra djevičanskom maslinovom ulju, koja je rezultat spoja ukusne tunjevine Rio Mare i najkvalitetnijeg maslinova ulja – prvo hladno prešano ekstra djevičansko maslinovo ulje. Spoj dvaju klasičnih elemenata mediteranske kuhinje predstavlja temelj za zdravu prehranu visoke gastronomske vrijednosti.
  • tunjevinu Sole u sunconkretovom ulju te Rosso, tunjevinu u umaku od rajčica.
  • Rio Mare Paté, namaz bogatog okusa je dostupan u različitim varijantama i praktičnim tubama. Kušaj namaze Rio Mare Patè na kriški kruha, krekeru ili u sendviču. U svakoj vrsti namaza naći ćeš samo prirodne i visokokvalitetne okuse koje pruža marka Rio Mare!
  • Rio Mare Insalatissime, su svježe salate autentična okusa, bez konzervansa, dostupne u pet ukusnih recepata. Svaki dan, u svakom trenutku, uživaj u drugačijem slasnom okusu. Insalatissime Rio Mare možemo jesti bilo gdje: u uredu, na izletu, u naslonjaču! Dovoljno je otvoriti poklopac povlačenjem jezička za jednostavno otvaranje i jelo je gotovo.
  • Rio Mare fileti tune, ukusno je jelo koje cijene pravi poznavatelji morske hrane. Filet tunjevine karakteristične je crvene boje svojstvene proizvodima Rio Mare, ima čvrstu i ujedno nježnu strukturu te pun i profinjen okus. Fileti su napravljeni od najcjenjenijih komada najboljih tuna. Još se uvijek prave ručno, kako to nalaže tradicija..

Jesi li već probao/la neke od zdravih Rio Mare recepata na  www.riomare.com.hr?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.