Martina Dumančić velika je zaljubljenica u slatke okuse i u valu proljetne kreativnosti osmislila je sa svojim timom nove okuse sladoleda od kojih su neki već postali pravi hit: Grin Fit (badem limun pistacija) Rudešanko (kava) M&M sladoled vanilija ili jagoda s m&m i gumenim bombonima), Mint, Caramel & Rum (menta, karamela, rum), Hanči Bananči od banane i čokolade i Tropicanu (mango, papaja, kokos).
Martina je od djetinjstva vezana uz ugostiteljstvo u koje su ju uveli njezini roditelji. Prije 15 godina naslijedila je slastičarnicu M & M na Rudešu u Zagrebu, koju vodi s bratom Marinom. Uz njih je i desetak zaposlenika, a posebno se veseli prenošenju znanja na mlade kolege. Martina i njezin tim osmislili su i zaštitili recepturu torte Bijeli Zagreb od bijele čokolade i kreme od badema i marcipana, koju kao mini verziju često pripremaju za poklone.
Osim gore navedenih okusa, novost iz M&M slastičarnice su sladoledi za van u posudicama od 300 ml, okusi su: Green Fit, Kex Me Up, Chery Me Up (vanilija i trešnja), Dark Force i Perfect Mach (vegan, gluten free & no sugar čokolada). Ako si ljubiteljica slatko ledenih deserata svrati u Rudeš i pronađi svoga favorita.
Sastojci
- 3 zrele banane
- 310 ml punomasnog mlijeka
- 43 g šećera
- na vrh noža staviti malo srži mahune vanilije, ako nemaš može i 6 g vanilija arome
- prstohvat soli
- 120 ml punomasnog vrhnja
Postupak
- U blender prvo stavi banane, mlijeko, šećer, vaniliju i sol i blendaj dok ne dobiješ glatku ujednačenu smjesu.
- Zatim premjesti u dublju posudu i dodaj vrhnje i komadiće čokolade.
- Cijelu smjesu stavi u kućni aparat za pravljenje sladoleda i zamrzni kako piše na uputstvima aparata.
- Kada je sladoled gotov, premjesti ga u posudu s poklopcem te zamrzni bar 4 sata.
- Prije serviranja pusti da stoji na sobnoj temperaturi bar 5-7 minuta.