Hrana 30. travnja 2023.

Ražnjići s prokulicama u umaku od senfa i meda

prokulice
Foto: shutterstock Prokulice s roštilja u umaku od meda i senfa
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako imate u planu uskoro pripremiti ručak s roštilja, uz meso poslužite i izvrsne ražnjiće s prokulicama.

Zbog marinade od balzamičnog octa, meda i senfa prokulice će biti savršeno hrskave i karamelizirane izvana, dok će iznutra ostati mekane. Pripremite ih neposredno prije posluživanja kako biste mogli uživati u različitim teksturama ovog priloga.

Sastojci:

  • 450 g prokulica
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 50 ml balzamičnog octa
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica senfa
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • sol, papar

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Priprema:

  1. Pomiješajte ulje, ocat, med i senf u posudi, a potom ubacite prepolovljene prokulice. Dobro promiješajte.
  2. Nabodite polovice prokulica na štapiće za ražnjiće. Grilajte prokulice otprilike pet minuta sa svake strane, sve dok ne omekšaju i ne poprime lijepu smeđu boju.
  3. Po želji prokulice nadopunite i drugim povrćem te ih na tanjuru, prije posluživanja, pospite parmezanom.

U slast!

Kako očistiti roštilj Možda te zanima... Kako očistiti roštilj pomoću samo dva sastojka? Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.