Hrana 22. studenoga 2012.

Razbudi se uz voćni sok

Jamnica_Pakiranja_Pr630X420
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svakodnevna konzumacija doručka smatra se vrlo poželjnom prehrambenom navikom. Preskočeni doručak se kasnije u danu ne može nadoknaditi, štoviše, to je obrok kojim bi trebalo osigurati 20-30 % dnevnog unosa hrane

Doručak osigurava energiju potrebnu za početak dana, njime kontroliramo osjećaj sitosti tijekom dana te nam pruža neophodnu energiju za rad mozga, a istraživanja pokazuju da osobe koje redovito doručkuju općenito imaju pravilnije prehrambene navike.

Kako bi doručkovanje pružilo maksimalne blagodati nije svejedno što će se naći na tvom tanjuru. Idealnim se smatra onaj doručak koji se sastoji od mlijeka ili mliječnih proizvoda kao izvora proteina i kalcija, integralnog peciva ili pahuljica, kao izvora složenih ugljikohidrata te voća ili voćnog soka kao izvora prehrambenih vlakana, vitamina i minerala. Kvalitetne namirnice ključ su zdravog doručka, a 100 % -tni voćni sok idealno se uklapa u taj koncept. Dobro je poznata poruka stručnjaka o što većem unosu voća i povrća za optimalno zdravlje, a čaša 100 % -tnog voćnog soka ujutro već je jedan od pet preporučenih dnevnih obroka voća i povrća.

Sve moći 100 % prirodnog voćnog soka

100 % prirodni voćni sok je, bez konkurencije, napitak s najvećom nutritivnom gustoćom, budući da u tek 110 - 130 kcal po čaši od 2,4 dL osigurava obilje vitamina, minerala i jedinstvenih fitokemikalija. Naime, 100 % -tni voćni sokovi u potpunosti zadržavaju izvorne sastojke i kvalitetu voća od kojeg se dobivaju zbog čega se smatraju adekvatnom alternativom cijelom voću i čine praktičan i lako dostupan voćni obrok za cijelu obitelj. 100 % prirodni voćni sok doprinosi raznolikosti prehrane. Štoviše, istraživanja povezuju ispijanje 100 % prirodnog voćnog soka s kvalitetnijom i nutritivno vrjednijom prehranom pri čemu redoviti konzumenti istih tih sokova unose manje masti i to osobito zasićenih masti, više vlakana te manje šećera.

Zanimljivo je i saznanje da su osobe čija rutina za doručak uključuje čašu 100 % prirodnog voćnog soka i tjelesno aktivnije što čini ovaj vrijedan napitak važnim sastavnim dijelom zdravog životnog stila. Ako svakodnevno uz doručak uživaš u čaši 100 % -tnog voćnog soka velika je vjerojatnost da ćeš biti vitkiji, imati bolju osjetljivost na inzulin te manji rizik od bolesti srca i krvnih žila te dijabetesa od vršnjaka koji to ne čine. Barem tako tvrdi NHANES studija provedena na preko 14 000 ispitanika, a ti se učinci zasigurno dijelom mogu zahvaliti visokoj nutritivnoj vrijednosti 100 % prirodnog voćnog soka.

Konzumiraj voćne sokove

Voćni sokovi koji sadrže 100 % voća igraju važnu ulogu i u prehrani djece i adolescenata jer osiguravaju nutrijente potrebne za razdoblje rasta i razvoja.

Dodatno, rezultati istraživanja znanstvenika sa Sveučilišta iz Louisiane pokazuju kako je konzumacija soka, koji sadrži 100 % voća, usko povezana s boljim unosom ukupnih nutrijenata i kvalitetom prehrane djece i adolescenata.

Tako, na temelju prikupljenih podataka, djeca u dobi od 2-5 godina, koja konzumiraju voćne sokove, unose značajno veće količine vitamina C, kalija i magnezija. Također, u usporedbi s djecom koja ne konzumiraju voćne sokove, unose i manje šećera. Konzumacija voćnih sokova kod djece u dobi od 6-12 godina također je dovedena u vezu s povećanim unosima ključnih nutrijenata, ali i prehrambenih vlakana. U skupini koja ne pije voćne sokovi, u dobi od 2-18 godina, primijećen je unos nutrijenata niži od preporučenih posebice vitamina A, vitamina C i folata.

Sve je to navelo autore studije na važan zaključak koji bi svaki roditelj trebao primijeniti, a to je da bi se konzumacija 100 % prirodnih voćnih sokova trebala poticati jer oni čine važan dio uravnotežene prehrane. Ukoliko, pritom, strahuješ da bi takvi sokovi mogli doprinijeti debljanju vašeg djeteta, bojazni nema, budući da cijeli niz studija pokazuje da ne postoji veza između konzumacije 100 % -tnih voćnih sokova i gomilanja kilograma.

Juicy - 100 posto okusa

Juicy 100 posto okusa naranče, ananasa i jabuke

Juicy čisti voćni sok predstavlja 100 % -tni prirodni negazirani voćni sok. Ne sadrži nikakva bojila ni druge aditive. Također, takav sok ne sadrži dodani šećer ni sladila, već samo šećere koji se prirodno nalaze u voću.

Juicy 100 % -tni voćni sokovi dostupni su u 3 okusa: naranča, ananas i jabuka. Za proizvodnju 1L Juicy 100 % prirodnog voćnog soka od jabuke potrebno je 1,2 kg jabuka, za Juicy 100 % naranča 2,5 kg naranči, a Juicy 100 % ananas 1,2 kg ananasa. Stoga svaki Juicy čisti voćni sok čini 100 % voća i ništa drugo, što potvrđuje i žig na pakiranju soka.

Juicy – kvaliteta i nutritivna kvantiteta

Jutarnja šalica Juicy 100 % prirodnog voćnog soka nudi bogatstvo nutrijenata u svome prirodnom obliku, a koji sinergijski djeluju na vitalnost. Riječ je tu o cijelom nizu vitamina, minerala i antioksidativnih fitokemikalija, a pritom se osobito ističu sadržajem vitamina C, folne kiseline i kalija.

Juicy 100 % -tni voćni sokovi su, štoviše, odličan izvor vitamina C, snažnog antioksidansa s višestrukim djelovanjem koji sudjeluje u brojnim reakcijama u tijelu, a posebno je važan za održanje snažnog imunološkog sustava. Čaša Juicy soka bogatog vitaminom C uz doručak je odličan izbor jer vitamin C potiče apsorpciju željeza iz hrane.

Jedna čaša (2,4 dL) Juicy 100 % -tnog prirodnog jabučnog soka osigurat će ti oko 30 mg vitamina C što je otprilike trećina dnevnih potreba. Sa samo jednom čašom Juicy 100 % narančinog soka unijet ćeš oko 90 mg vitamina C i zadovoljiti dnevne potrebe. Još ćeš više profitirati na vitaminu C ako posegneš za Juicy 100 % ananasom, jer će ti čaša tog soka osigurati čak 108 mg vitamina C.

Više informacija o Juicy 100 % prirodnim sokovima pronađi ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.