Stigle su nam jagode prekrasno voće koje je neizostavni dio mog jelovnika u ovim proljetnim vrućinama. Neodoljivog mirisa i okusa ove bobice sadrže pravu riznicu hranjivih tvari, bogat su izvor vitamina C, antioksidansa, povoljno djeluju na zdravlje probavnog sustava, a radi niskog sadržaja kalorija neizostavni su dio dijeta jer pomažu u gubitku tjelesne težine
Za tebe sam pripremila jednostavan i osvježavajući puding, a posebno me veseli što u njemu mogu uživati i djeca koja su alergična na orašaste plodove.
Sastojci za dvije osobe:
- 220 gr kuhanog prosa
- 200 gr domaćih jagoda
- 100 gr kokos vrhnja ( koristila sam mlijeko dr. Goerg kojeg sam stavila u hladnjak preko noći i ujutro ga otvorila te pažljivo žlicom uzela vrhnje koje se stvorilo na vrhu)
- 2 do 3 žlice meda ( za vegansku verziju možeš koristiti svježe datulje)
- 1 žlica soka od limuna
Priprema:
U blenderu pomiješaj sve sastojke do fine kremaste smjese. Smjesu stavite u hladnjak ili kratko u zamrzivač da se stisne pa poslužite dodatno još sa sjeckanim jagodama.
U slast!