Hrana Zdravi recepti 17. kolovoza 2020.

Pržene tikvice kakve do sad nisi probala

Foto: Ana Mihalić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ana Mihalić, autorica je veganske kuharice "Zelena jela za plavo more" u kojima donosi neka klasična mediteranska jela u čijoj je originalnoj recepturi riba, a Mihalić je ribu zamijenila algama.

Ana Mihalić, autorica jela i fotografija, u predgovoru navodi da je ova kuharica nastala u želji da nas nadahne da i dalje uživamo u blagodatima mora kroz njegovo bilje, odnosno alge, kao i da mnoga jela možemo jednostavno prilagoditi tako da ne uključuju ribe i ostale živuće stanovnike voda: „Jela u ovoj kuharici nisu temeljena na ičijoj patnji i boli, već na zdravom povrću, žitaricama i mahunarkama. Osim navedenih sastojaka u svakom od recepata, glavni sastojci ove kuharice su ipak ljubav prema životu i životinjama, empatija, suosjećanje, etičnost i održivost postojanja.” Prijatelji životinja ustupili su nam recepte iz kuharice.

 
 

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • sol
  • papar
  • alga nori nekoliko listova
  • šalica brašna
  • 1 1/2 šalica piva
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • alge usitnjene (za blaži morski okus, dodati manje algi)
  • ulje za prženje
Možda te zanima... Tikvice zapečene u pećnici sa sirom i krušnim mrvicama Hrana

Priprema:

  • Tikvicu narezati na pet do šest ploški, posoliti ploške sa svih strana i ostaviti 15 minuta.
  • Umiješati smjesu brašna, začina i piva koje se dodaje lagano miješajući.
  • Ploške tikvice zamotati u algu nori, odrezanu tako da odgovara veličini tikvice, i dopustiti da se alga zalijepi za tikvicu.
  • Tikvice umočiti u tijesto i pržiti na ulju dok ne dobije boju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.