Jana Šuleski Rončević iz Rijeke poslala nam je recept za proso s tofuom i povrćem kojeg je stručni žiri zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao za recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj zdravi proljetni recept i fotografiju gotovog jela
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"!
Sastojci: (za 1 osobu)
- 50 g prosa
- 125 g tofua
- snop lišća rotkvice
- nekoliko mrkvi
- svježe klice munga
- 50 g sezama
- tamno sezamovo ulje
- suhi češnjak
- shoyu
- peršin
- sol
Priprema:
- Proso oprati i skuhati u slanoj vodi.
- Zelenje usitniti, mrkvicu naribati na tanke kolutove pa kuhati stil-nishime (kratko u vrlo malo vode), dodati klice i sve kuhati jos par minuta. Začiniti 1 žlicom tamnog sezamovog ulja, suhim češnjakom i peršinom.
- Sezam kratko popržiti na suhoj tavi s par zrna soli.
- Tofu mariniran 1 žlicom Shoyu umaka.
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna, Jana na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.