Biskvit prelij tankim slojem glazure (tako da većina ostane za kraj) ostavi da se malo ohladi pa na to stavi kremu pospi karameliziranim kestenima prelij ostatkom glazure i ostavi u hladnjaku na par sati.
Biskvit
- 3 kom jaje kokošje
- 3 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- prašak za pecivo
Krema
- 250 g kesten pire
- 250 ml vrhnje za šlag
- 1 kom šlag fix
- 20 g čokolada za kuhanje
- 1 kom vanilin šećer
- tamni rum
- Karamelizirani kesteni
- 10 kom kesten
- 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- voda
- vrhnje za šlag
Glazura
- 100 ml vrhnje za šlag
- 100 g čokolada za kuhanje
Priprema
- Biskvit: dobro pomiješaj sve sastojke i izli ih u kalup peci na 180° oko 10 min izvadi i ohladi
- Krema: pomiješaj kesten pire s vanilin šećerom i rumom umiješaj šlag s kremfiksom i polako dodaji u kesten pire na kraju dodaj izribanu čokoladu
- Karamelizirani kesteni: otopi šećer s vodom kada se počnu stvarati mjehurići dodaj zagrijano vrhnje nakon što karamel dobije lijepu boju makni s vatre i umiješaj usitnjene kestene (ne pire, već sitne komadiće) ostavi da se hladi
- Slaganje: biskvit prelij tankim slojem glazure (tako da većina ostane za kraj) ostavi da se malo ohladi pa na to stavi kremu pospi karameliziranim kestenima prelij ostatkom glazure i ostavi u hladnjaku na par sati