U vrećicu za pečenje piletine u vlastitom soku sa začinima možete dodati krumpire, svježe povrće, voće poput jabuka i naranča, soja sos ili pekmez, kaže Marko Anić, Maggi Chef koji nam je otkrio trikove prilikom pripreme piletine uz 'Maggi Sočno iz pećnice'
Priprema piletine bez ulja
Marko Anić, Maggi Chef kuhinje objasnio nam je prednosti pripremanja piletine uz ''Maggi Sočno iz pećnice'' i otkrio vlastite trikove prilikom pripreme specijaliteta s piletinom iz vrećice.
'Prednosti pečenja piletine u vlastitom soku sa začinima u vrećici su te što nema prljanja posuđa, ruku i masne pećnice. Peče se bez ulja, a začini u vrećici se bolje prožmu s mesom i piletina tako dobije bogatiji okus', objašnjava Marko.
'U vrećicu se mogu staviti i krilca, batak, prsa, a čak i cijelo pile. Piletinu u vrećici sa začinima možemo čuvati dan do dva u frižideru, pa si tako osiguraš ručak za dva dana', kaže Marko.
'U vrećicu se mogu dodati različiti prilozi od krumpira, svježeg ili smrznutog povrća, suhomesnatih proizvoda poput špeka ili pršuta, naranče, jabuke, soja sos, senf, ketchap, pekmez', dodaje.
Trikovi za korištenje ''Maggi Sočno iz pećnice''
- paziti da žica s kojom vežemo vrećicu nije pri samom vrhu vrećice kako se ne bi izvukla s vrećice
- posudu sa vrećicom za pečenje najbolje je namjestiti na rešetku u sredinu pećnice
- pripazite na temperaturu (preporuča se od 180 do 200 °C), a peče se oko sat vremena
- što su manji komadi piletine, to je brže vrijeme pečenja
- za vikend ručak, kad imate više vremena za kuhanje, možete piletinu staviti u vrećicu i dan prije pečenja kako bi meso još bolje primilo začine
- ako volite više začinjenu hranu, u vrećicu staviti manje od kilograma piletine
- ako volite manje začinjeno, u vrećicu staviti kilogram piletine
- ako želite da piletina bude hrskavija, deset minuta prije kraja izvaditi vrećicu iz pećnice, razrezati po dužini i peći još 10 minuta
Izaberite svoj začin!
Maggi Sočno iz pećnice možete pronaći s tri različita začina: češnjakom, začinskim biljem ili paprikom.
Marko nam je otkrio kako izabrati priloge koji najbolje idu uz određeni začin.
'Uz začinsko bilje najbolje paše mediteranska kuhinja, pa u vrećicu možete staviti rajčice, pršut, krumpir, tikvice'.
'Uz začin od paprike najbolje ide kontinentalna kuhinja, pa se stavlja npr. kukuruz, špek, krumpir'.
'Uz češnjak možete pripremati gotovo sve', objašnjava Maggi chef.
Priprema jela uz ''Maggi sočno iz pećnice'' vrlo lako postaje zabava za cijelu obitelj, a pogotovo za djecu koja rado i lako sudjeluju u stavljanju sastojaka u vrećicu i pripremi obroka.