Hrana 20. prosinca 2017.

Praktični savjeti za ublažavanje zadaha po češnjaku

Foto: Guliver/Shutterstock Češnjak je najbolje jesti sirov, neki od vrijednih sastojaka gube se zagrijavanjem
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dobro su poznati pozitivni učinci češnjaka na zdravlje, a da ne spominjemo kako je bez njega teško zamisliti mnoga jela. Ali kako to već obično biva, svaka dobra stvar ima i svoju manje pozitivnu stranu, a kod češnjaka je to neugodan zadah. Međutim uz sljedeće savjete i taj problem možeš otkloniti.

  • Češnjaku prije kuhanja dodaj mlijeko (istraživanja su pokazala da time možemo prepoloviti intenzitet zadaha po češnjaku).
  • Popij 200 ml mlijeka prije ili nakon jela koje sadrže češnjak.
  • Žvači sirovo voće ili povrće, trave poput metvice ili bosiljka (peršin ne pomaže) ili sjemenke kima, komorača ili kardamoma.
Možda te zanima... Češnjak i riba djeluju protuupalno, otkrij koje još kombinacije čuvaju zdravlje Hrana
  • Pojedi kuhanu rižu ili jaja.
  • Operi zube i očisti ih od ostatka češnjaka.
  • Isperi usta s pola čaše vode sa žličicom sode bikarbone.
Možda te zanima... Brzo, fino i ljetno: Bruschette s bosiljkom, češnjakom i rajčicom Hrana
  • Upotrijebi komercijalnu tekućinu za ispiranje usta.
  • Svoju osjetljivost na miris češnjaka u dahu druge osobe možeš smanjiti time da i sama pojedeš češnjak.

Savjeti su preneseni iz knjige "Čudotvorne namirnice - Češnjak", dr. Penny Stanway objavljena u izdanju Planetopije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.