Siniša Čagalj postao je kuhar tjedna zahvaljujući svom receptu za povrtnu juhu od mladog kelja i slanutka. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti nagrade Russell Hobbs, pošalji nam recept sa zimskim namirnicama koje te najbolje griju
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2014.' potraži ovdje.
Više informacija o nagradama Russell Hobbs, pročitaj ovdje.
Đumbirom protiv gripe
Đumbir je tajni sastojak Sinišinih zimskih jela jer ga štiti od prehlade i gripe te grije tijelo i dušu.
Sastojci:
- 1 šalica slanutka
- 2 glavice mladog kelja
- 1 luk
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 mrkve
- 1,5 l povrtnog temeljca
- žličica slatke paprike
- 30 g đumbira
- prstohvat šafrana
- 1 šalica sezonskog povrća
- sol, papar, peršin
Priprema:
- Slanutak potopi na par sati u hladnu vodu.
- U lonac na ugrijanom maslinovom ulju dodaj sjeckani luk i protisnuti češnjak i na laganoj vatri dinstaj dok ne dobije zlatnu boju te dodaj slatku papriku, narezani đumbir i slanutak i zalij povrtnim temeljcem.
- Kuhaj tridesetak minuta i zatim dodaj mladi kelj zajedno sa sezonskim povrćem (brokula, prokulice, špinat i listovi cikle) i peršin sa šafranom.
- Kuhaj još desetak minuta te začini po želji sa soli i paprom.
Komentar Zdrave Krave: Sinišina juha zbog svojih sastojaka uistinu grije tijelo, a i dušu. U juhi je puno povrća i to uglavnom sezonskog što je velika prednost za ovo doba godine koje i ne obiluje plodovima, a slunutak kao jedan od glavnih sastojaka ovom jelu daje punoću. Pohvala i za fotografiju.