Hrana 26. lipnja 2013.

Polpete sa špinatom

Popeciu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zeleni popečci od povrća maštovita su alternativa onima od mesa, ali i odličan prilog mesnim jelima. Za pripremu ovog jela dovoljno ti je 30 minuta, a osim špinata potrebni su ti češnjak, maslinovo ulje, krušne mrvice i jaja

Sastojci:

  • špinat
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ luka, sitno nasjeckati
  • 1 režanj češnjaka, usitniti ili protisnuti kroz prešu
  • 2 svežnja špinata, očistiti, oprati i ugrubo usitniti
  • 1 šalica suhih krušnih mrvica
  • prstohvat soli i papra
  • 3 jaja, razmutiti
  • biljno ulje

Priprema:

U tavi na zagrijanom maslinovom ulju pirjati luk i češnjak oko 5 minuta dok luk omekša i postane staklast. Zatim dodati špinat i još kratko zagrijavati dok povene. Maknuti s izvora vatre pa dodati krušne mrvice, sol, papar i umiješati razmućena jaja. Ako je smjesa prerijetka dodati još krušnih mrvica. Od dobivene smjese oblikovati polpete i peći u tavi na zagrijanom biljnom ulju do zlatno smeđe boje uz jedno okretanje. Staviti na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi višak ulja.

Osnovni podaci:

  • Broj porcija: 3 do 4
  • Trajanje pripreme: do 30 min
  • Vrsta jela: polpete
  • Glavni sastojak: špinat
  • Način pripreme: prženje na tavi
  • Slijed: prilog

Još recepata potraži na portalu gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.