Jednostavne, hrskave polpete od svježeg sira možete poslužiti kao slano jelo ili slatko, ovisno o tome što ti se u tom trenutku jede.
Svježi sir je poznat kao prilagodljiva namirnica. Možemo ga koristiti u slatkim i u slanim jelima. Baš takve su i ove polpete. Ovo je recept za bazu u koju možeš dodati štogod želiš poput raznih začina ili svježeg voća. Dakako, polpete su jako ukusne i kao samostalno jelo.
Potrebno ti je:
- 250 g svježeg kravljeg sira
- 3 jaja
- 2 žlice brašna
- 1 žličica soli
- Ulje za prženje
- začini po želji
Priprema:
- U posudu dodaj svježi sir i jaja. Sve dobro promiješaj. Dodaj brašno i sol i promiješaj.
- Ulje zagrij na tavi. Žlicom vadi polpete i stavljaj ih u vrelo ulje.
- Prži polpete sa svake strane po dvije minute, dok ne dobiju zlatno žutu boju.