Pirovo brašno bogato je vlaknima, a prisutnost ugljikohidrata, željeza i kalcija čini ga pogodnim za sportaše te osobe oboljele od osteoporoze.
Sastojci za tijesto:
- 2 šalice pirovog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 šalice mineralne vode
- malo soli
Sastojci za umak:
- 1 rajčica
- 1 ljuta papričica (ako voliš ljuto)
Sastojci za nadjev:
- Mozzarella
- origano
- luk narezan na kolutove
- kukuruz iz manje konzerve
- komadi tune iz konzerve
Priprema:
- Zamijesi tijesto od brašna, praška za pecivo, malo soli i mineralne vode.
- Dodaj još mineralne vode po potrebi.
- Tijesto razvaljaj u lim za pečenje.
- Rajčicu (i ljutu papričicu) nareži i stavi u posudu te miješaj dok ne dobiješ umak.
- Makni s vatre.
- Umak od rajčice žlicom rasporedi po tijestu i pospi origanom.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Mozzarellu nareži na komadiće te je stavi na pizzu, a zatim i ostale sastojke.
- Pospi origanom.
- Stavi peći u zagrijanu pećnicu od 20 do 30 minuta ili kada vidiš da je tijesto ispečeno.