Alergična si na gluten, a ne želiš se odreći najdraže pizze? Pročitaj naš recept za pizzu bez glutena od posebnog bezglutenskog brašna i uživaj u ukusnoj pizzi bez imalo grižnje savjesti
Celijakija ili nepodnošljivost organizma na gluten, protein koji se nalazi u pšenici i ostalim žitaricama kao što su zob, ječam, raž, pira, kamut i triticale, jedno je od najraširenijih stanja u svijetu.
Povodom obilježavanja Tjedna svjesnosti o celijakiji, koji traje od od 15. do 22. svibnja, donosimo ti recepte za ukusna i zdrava bezglutenska jela. Danas isprobaj pizzu bez glutena!
Sastojci:
- 500 g Mix B,
- 10 g suhog kvasca ili 15 g svježeg kvasca
- 40 g margarina
- 500 ml vode
- 1 čajna žličica soli
Za oblaganje:
- 750 g oguljenih rajčica
- 1 čajna žličica origana
- 300 g mozzarelle narezane na kockice
- sol po potrebi
- 3 velike žlice maslinovog ulja
Priprema
Sve sastojke za tijesto pizze stavi u posudu te zgnječi u glatko i čvrsto tijesto. Pokri s krpom i ostavi da se diže oko 30 minuta. Zatim tijesto izvaljaj na veličinu lima te ga prebaci na nauljeni lim, rasporedi rajčice i mozzarellu po tijestu te začini origanom, soli i uljem. Peci u predzagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
Više o Schär proizvodima pročitaj na: www.pretti.hr