Hrana 19. svibnja 2010.

Pizza bez glutena

Pizza-Zk
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Alergična si na gluten, a ne želiš se odreći najdraže pizze? Pročitaj naš recept za pizzu bez glutena od posebnog bezglutenskog brašna i uživaj u ukusnoj pizzi bez imalo grižnje savjesti

Celijakija ili nepodnošljivost organizma na gluten, protein koji se nalazi u pšenici i ostalim žitaricama kao što su zob, ječam, raž, pira, kamut i triticale, jedno je od najraširenijih stanja u svijetu.

Povodom obilježavanja Tjedna svjesnosti o celijakiji, koji traje od od 15. do 22. svibnja, donosimo ti recepte za ukusna i zdrava bezglutenska jela. Danas isprobaj pizzu bez glutena!

Sastojci:

  • 500 g Mix B,
  • 10 g suhog kvasca ili 15 g svježeg kvasca
  • 40 g margarina
  • 500 ml vode
  • 1 čajna žličica soli

Za oblaganje:

  • 750 g oguljenih rajčica
  • 1 čajna žličica origana
  • 300 g mozzarelle narezane na kockice
  • sol po potrebi
  • 3 velike žlice maslinovog ulja

Priprema

Sve sastojke za tijesto pizze stavi u posudu te zgnječi u glatko i čvrsto tijesto. Pokri s krpom i ostavi da se diže oko 30 minuta. Zatim tijesto izvaljaj na veličinu lima te ga prebaci na nauljeni lim, rasporedi rajčice i mozzarellu po tijestu te začini origanom, soli i uljem. Peci u predzagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.

Više o Schär proizvodima pročitaj na: www.pretti.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.