Rea Lujić postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za pitu od jagoda i grčkog jogurta. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju, pošalji nam recept s proljetnim namirnicama i fotografiju svog jela te postani kuharica proljeća 2014.
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća 2014." potraži ovdje.
Pobjednički recept osvojit će sokovnik Elit Alu-400, drugi recept osvojit će set keramičkih noževa, a treći recept BergHOFF posudu za kavu i čaj Neo. Nagrade je osigurao Mondo Internet Supershop.
Na tržnicu po jagode
Rea nam je rekla kako u proljeće najčešće kupuje jagode i to ne samo na tržnici, već na svakom koraku na kojem ih ugleda jer su prefine, zdrave i nisu skupe.
Sastojci:
- 30 dag integralnog brašna
- 15 dag masti
- 10 dag muscovado šećera
- 2 jaja
- 2 žlice grčkog jogurta
- malo soli
- pola praška za pecivo
- 60 dag jagoda
- žličica balzamičnog octa
- 2 žlice meda
Priprema:
- Umijesi tijesto od brašna, masti, jaja, šećera, soli i praška za pecivo. Ostavi da odstoji pola sata u hladnjaku.
- U međuvremenu očisti jagode, prereži ih na pola te ih kratko prokuhaj s octom i medom te pomiješaj s jogurtom.
- Pola tijesta razvaljaj, stavi u posudu za pečenje, dodaj umak od jagoda pa prekrij drugom polovicom tijesta, narezanog na trakice.
- Peci 25 minuta na 190°C.
Komentar Zdrave Krave: Sezona jagoda ne traje dugo i zato ove mirisne i niskokalorične crvene bobice treba iskoristiti na što više načina. Rein recept za pitu od jagoda sastoji se od zdravih sastojaka tako da možeš u njemu uživati i sladiti se bez grižnje savjesti.