Hrana 10. prosinca 2012.

Piletina u umaku od gljiva

Jesenska_Piletina
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lara Sejdi nam je poslala recept za piletinu u umaku od gljiva kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za zadnji recept tjedna. U natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'' odabrali smo deset najboljih recepata, a kroz nekoliko dana slijedi odluka stručnog žirija i proglašenje kuharice jeseni 2012.

Sastojci:

  • fileti piletine
  • 400 g gljiva
  • luk
  • vrhnje za kuhanje
  • 2 jaja
  • krušne mrvice
  • brašno
  • sol i papar
  • peršin
  • bosiljak

Priprema:

  1. Filete piletine uvaljaj u brašno, potom u 2 jaja pa u krušne mrvice, te ih pohaj u maslinovom ulju.
  2. Kada su fileti gotovi stavi ih na kuhinjske salvete, da se ulje iscijedi.
  3. Na ulju pirjaj usitnjeni luk, dok ne požuti, dodaj gljive te pirjaj 2-3 minute dok gljive ne omekšaju.
  4. Potom posoli, popapri, te dodaj vrhnje za kuhanje.
  5. Pusti da vrhnje malo prokuha, dodaj peršin i bosiljak.

Moja zdrava jesenska tajna je...

Lara Sejdi ti otkriva svoju zdravu jesensku tajnu i savjetuje: ''Jesen donosi ukusne namirnice za kuhinju, iskoristi ih što bolje i pripremaj ih na više načina. Kad je vrijeme tmurno, dobra hrana će sve popraviti.''

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.