Lara Sejdi nam je poslala recept za piletinu u umaku od gljiva kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za zadnji recept tjedna. U natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'' odabrali smo deset najboljih recepata, a kroz nekoliko dana slijedi odluka stručnog žirija i proglašenje kuharice jeseni 2012.
Sastojci:
- fileti piletine
- 400 g gljiva
- luk
- vrhnje za kuhanje
- 2 jaja
- krušne mrvice
- brašno
- sol i papar
- peršin
- bosiljak
Priprema:
- Filete piletine uvaljaj u brašno, potom u 2 jaja pa u krušne mrvice, te ih pohaj u maslinovom ulju.
- Kada su fileti gotovi stavi ih na kuhinjske salvete, da se ulje iscijedi.
- Na ulju pirjaj usitnjeni luk, dok ne požuti, dodaj gljive te pirjaj 2-3 minute dok gljive ne omekšaju.
- Potom posoli, popapri, te dodaj vrhnje za kuhanje.
- Pusti da vrhnje malo prokuha, dodaj peršin i bosiljak.
Moja zdrava jesenska tajna je...
Lara Sejdi ti otkriva svoju zdravu jesensku tajnu i savjetuje: ''Jesen donosi ukusne namirnice za kuhinju, iskoristi ih što bolje i pripremaj ih na više načina. Kad je vrijeme tmurno, dobra hrana će sve popraviti.''