U akciji ''Kuhaj u ritmu zime'' ovotjedna pobjednica je Snježana iz Gline, koja je svoju pikantnu piletinu s maslinama pripremila u vrećici za pečenje i sa začinima Maggi Sočno iz pećnice. Isprobaj njezin recept, a ako želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, i ti nam pošalji svoj originalni zdravi zimski recept i fotografiju gotovog jela
Kuharica tjedna Snježana Lipak za nagradu od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"
Sastojci
- 1 pile
- chili u prahu
- začini Maggi sočno iz pećnice s paprikom
- zelene masline
- 1 žlica brašna
Priprema
- Pile izrezati na komade. Natrljati ga Maggi začinima i chilijem u prahu.
- Marinirane komade piletine posložiti u Maggi vrećicu za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 C. Peći oko sat vremena.
- Kad se piletina ispeče, u umak od pečenja dodati žlicu glatkog brašna razmućenog s malo vode te masline.
- Umak kratko prokuhati na štednjaku, te ga preliti preko pečene piletine.
- Kao prilog možeš servirati rižu s crvenim grahom.