Bilo da ćete ga poslužiti uz integralnu tjesteninu ili kao dip za svježe povrće, ovaj pesto od tikvica sigurno ćete obožavati!
Lagana ljetna jela koja ne zahtijevaju puno pripreme je sve što ovih dana želimo, a ovaj pesto od tikvica je upravo to. Lako se priprema, ne zahtijeva paljenje štednjaka ili pećnice i najbolje od svega - možete ga pripremiti u većim količinama i bit će spreman za konzumiranje ravno iz hladnjaka. Također ga možete zamrznuti i tako uživati u svježem pestu cijele godine.
Sastojci:
- 200 g tikvica
- 1/2 žličice soli
- 30 g naribanog parmezana
- 30 g pecorino sira
- 125 g maslinovog ulja
- 30 g pinjola
- 1 vezica svježeg bosiljka
Priprema:
- Tikvice naribajte i posolite pa ostavite 30 minuta da puste višak vode.
- Tikvice ocijedite i stavite u blender pa dodajte ostale sastojke i pola količine ulja.
- Blendajte sastojke dok se ne usitne i zatim dodajte ostatak ulja i blendajte dok ne dobijte homogenu smjesu.
- Poslužite uz integralnu tjesteninu ili uz zdrave grickalice i povrće.
Dobar tek!
Izvor: Giallo Zafferano