Hrana Zdravi recepti 20. lipnja 2018.

Alkalizacija: Pesto od badema i majoneza sa zdravim masnoćama

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Domaća majoneza može biti dobar način da u prehranu uvrstiš laneno, bučino ili ulje orašastih plodova. Žumance je alkalno (a bjelance kiselo). Ovim receptom dobit ćeš oko 700 ml majoneze.

Sastojci:

  • 1 žumance
  • 1 žličica gorušice u prahu
  • 475 ml maslinova ulja
  • 120 ml lanenog, bučinog ili ulja orašastih plodova.
  • kuhinjska ili morska sol
  • limun

Priprema: Jaje bi trebalo biti sobne temperature, a najbolje je uzeti starije jaje. U zdjelici muti žumance s gorušicom kako bi dobila emulziju. Polako ulijevaj maslinovo ulje: energično muti smjesu u smjeru kazaljke na satu, dodaj malo ulja da se potpuno sjedini, zatim dodaj još, nastavi mutiti, potom dodaj još ulja. Na kraju radi okusa ulij laneno, bučino ili ulje orašastih plodova. Posoli i iscijedi malo limuna.

Gw Možda te zanima... Alkalna dijeta koju vole slavni Dijeta

Možda te zanima... Jednodnevni plan prehrane za alkaliziranje organizma s receptima Dijeta

Pesto od  badema

Sastojci:

  • 1 cijeli bosiljak
  • 2 žlice badema
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • maslinovo, bučino, laneno ili bademovo ulje

Priprema: Otrgni listove sa stabljike bosiljka. Stavi ih u blender s bademima i parmezanom. Dodaj dvije žlice ulja. Kako bi dobila gustu, ali podatnu pastu, dodaj po potrebi još ulja. Prebaci u staklenku i stavi u hladnjak. Pesto će se držati tjedan dana.

Recepti su iz knjige "Alkalna prehrana", dr. Stephana Domeninga objavljene u izdanju Školske knjige.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.