Hrana Zdravi recepti 12. listopada 2018.

Pečeno povrće uz birane začine postaje najukusniji prilog

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pečeno povrće daje puno više okusa od kuhanog, a dodaš li mu dobru dozu maslinovog ulja i koji aromatični začin, možete ga pretvoriti i u fini, kremasti umak.

Pečeno povrće daje puno više okusa od kuhanog, a dodaš li mu dobru dozu maslinovog ulja i koji aromatični začin, možeš ga pretvoriti i u fini, kremasti umak.

Osim sjajnih okusa, pečeno povrće bit će sjajna ideja kada se zaželiš brzog ručka raskošnih okusa. One zadnje tikvice, patlidžani, rajčica, paprika, luk i slatkasta mrkva bit će upravo idealni za takva jela. Pretvori ih u slastan prilog, pa ih kombiniraj s omiljenim žitaricama, tjesteninom ili same, kao prilog mesnim i ribljim delicijama.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kombinacija patlidžana i rajčica, uz dosta maslinovog ulja, origano i bosiljak, sol i papar, u pećnici će stvoriti fini, kremasti umak koji će biti ukusan čak i dan nakon pripreme, dok će pečene paprike, posebice crvena rog paprika, tikvica, mrkva, luk i patlidžan stvoriti genijalan i tako mirisan prilog uz mesne i riblje odreske.

Možda te zanima... Koje povrće je za tebe: Krastavac za mršavljenje ili salata za bolju probavu Hrana
Sve što trebaš je dobro oprati povrće, nasjeckati ga, pa ubaciti u posudu za pečenje, začiniti, dodati mu maslinovog ulja, pa ubaciti u pećnicu na 200 stupnjeva, na pola sata ili dok povrće ne omekša. Za to vrijeme skuhaj rižu, tjesteninu, bulgur ili kus kus, meso ili ribu, pripremi salatu i uživaj u najfinijem sezonskom ručku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.