Paula Markovina poslala nam je svoj recept za paprike s bukovačama i rižom kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.
Sastojci:
- 7 srednje velikih paprika u bojama - crvena, žuta i zelena
- 20 dag feta sira
- 30 dag gljiva - bukovača i vrganja
- 1 šalica integralne riže (od 2 dl)
- 4 češnja češnjaka
- svježi peršin
- sušeni vlasac
- mljeveni papar šareni
- maslinovo ulje
- 1 kiselo vrhnje
Priprema:
- Integralnu rižu opereš i staviš kuhati.
- U međuvremenu pripremiš ostale sastojke.
- Bukovače i vrganje očisti i nasjeckaj.
- Operi i izdubi paprike, da budu spremne za punjenje.
- Češnjak i peršin usitni.
- Feta sir nasjeckaj na komadiće.
- Na tavi zagrij maslinovo ulje, kratko zapržiti češnjak i peršin, dodati sjeckane gljive i pirjaj 5 minuta.
- Ostaviti da se hladi.
- Skuhanu rižu malo ohladiti. Ubaciti u nju pirjane gljive, sjeckani feta sir i vlasac.
- Sve skupa izmješaj i tim nadjevom puni paprike.
- Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
- Punjene paprike posloi u posudu za pečenje i staviti da se peku 15 minuta.
- Okreni ih na drugu stranu i peci još 15 minuta.
- Gotove paprike serviraj prelivene kiselim vrhnjem.
Moja zdrava jesenska tajna je...
Paulina zdrava jesenska tajna je svakodnevna šetnja prirodom. '' U prirodu odlazim sa svojim psom, zajedno uživamo u šetnji i igri.''