Ova ukusna verzija talijanskog deserta, sa slasnim umakom od višanja, idealna je za početak vikenda...
Sastojci:
- 2 dcl sojinog vrhnja za kuhanje
- 2, 5 dcl sojinog mlijeka
- 30 g smeđeg šećera + 2 žlice za višnje
- 2 g agar-agara u prahu
- korica limuna
- 250 g otkoštenih višanja
- 2 žlice smeđeg šećera
- sok polovice limuna
Priprema:
- Pomiješajte sojino vrhnje i mlijeko sa smeđim šećerom. Neka se smjesa ugrije i šećer otopi, a zatim dodajte agar-agar te koricu limuna. Sve kuhajte na laganoj vatri dok se agar-agar ne rastopi. Rasporedite smjesu u zdjelice i pustite neka se ohladi, a nakon toga stavite u hladnjak minimalno 5 sati.
- U međuvremenu, višnje kuhajte na laganoj vatri sa smeđim šećerom i sokom od limuna. Tu smjesu prelijte preko panna cotte prije serviranja i uživajte!